Ciorbă a la Grec Vegetariană – Rețetă Ușoară și Aromată

Printeaza

Ciorbă a la Grec Vegetariană – Rețetă Ușoară și Aromată din: supa de legume, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, ardei gras, smantana vegetala, galbenusuri de ou, orez suc de lamaie, sare, piper, patrunjel sau marar.

Savurați o ciorbă a la grec adaptată pentru un regim vegetarian, îmbogățită cu legume proaspete și aromate. Această versiune fără carne este la fel de reconfortantă și gustoasă ca originalul, fiind un omagiu adus bucatariei grecești.

 

Ingrediente:

  • 1 litru de supă de legume
  • 2 morcovi medii
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras roșu
  • 300 ml de smântână vegetală
  • 2 gălbenușuri de ou (sau înlocuitor de ou pentru vegan)
  • 150 g de orez sau orz
  • Sucul de la două lămâi
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel sau mărar proaspăt pentru garnisire

 

 

Mod de preparare:

Încălziți supa de legume într-o oală mare.

Curățați și tocați morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina. Adăugați legumele tocate în supa fierbinte.

Tăiați ceapa și ardeiul gras în bucăți mici și adăugați-le în oală.

Când legumele încep să se înmoaie, adăugați orezul sau orzul și lăsați să fiarbă până când cerealele sunt gata.

Într-un bol separat, bateți gălbenușurile (sau înlocuitorul de ou) cu smântâna vegetală și sucul de lămâie. Temperați amestecul cu puțină supă fierbinte, apoi încorporați-l treptat în oală.

Ajustați gustul de sare și piper, adăugați verdeața tocată și lăsați să dea într-un clocot.

Serviți ciorba caldă, cu un strop de lămâie suplimentar dacă doriți.

Ciorbă a la Grec Vegetariană – Rețetă Ușoară și Aromată

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 280 kcal
  • Carbohidrați: 35 g
  • Proteine: 8 g
  • Grăsimi: 12 g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec Ingrediente: 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde marar verde piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.