Bagheta

Printeaza

Termenul de baghetă denumeşte un tip de pâine, numită în Franţa ficelle (bagheta subţire) sau flute (bagheta mai groasă). Bagheta numită epis se coace într-o formă asemănătoare unui bob de grâu.

In mod surprinzător, bagheta a apărut în Viena, la mijlocul secolului XIX, când au început să fie folosite cuptoarele cu aburi.

Secretul baghetei, cu coaja ei crocantă şi miezul foarte pufos, constă în folosirea făinii franţuzeşti şi în timpul îndelungat de dospire. Mai întâi se prepară un amestec numit levain, din făină şi apă la care se adaugă drojdie.

Aluatul obţinut, foarte lichid, se lasă la dospit, la loc răcoros, până la 24 de ore.

Forma baghetei este rezultatul unei legi emise în Franţa în octombrie 1920, care interzicea brutarilor să-şi înceapă activitatea înainte de ora 4 dimineaţa. Pâinile nu puteau fi astfel coapte la timp pentru micul dejun francez de la ora 6.

 

Bagheta

Bagheta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.