Varza acra cu berbec

Printeaza

Varza acra cu berbec din: carne de berbec, varza, untdelemn, bulion, piper, apa.

 

Ingrediente:Varza acra cu berbec

  • 1 kg carne de berbec (costiţe)
  • o varză mare sau 2 verze mai mici
  • 3-4 linguri untdelemn
  • o lingură bulion
  • piper boabe
  • apă

 

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se pune la fiert, înăbuşit, în apă cu untdelemn, până se înmoaie.

Separat, se spală varza şi, dacă este prea acră, se ţine 30 de minute, în apă caldă, după care se taie fâşii subţiri.

După ce carnea s-a înmuiat, se adaugă varza, se amestecă, se pun boabe de piper şi se continuă fierberea, înăbuşit, până se înmoaie şi varza.

Se adaugă bulionul subţiat cu puţină apă, se bagă cratiţa în cuptor şi se lasă să fiarbă, la un foc potrivit de tare.

Când a scăzut bine şi s-a rumenit frumos pe deasupra, se scoate din cuptor şi se serveşte cu mămăliguţă.

 

 

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

Mancarica de varza cu carnati

Varza cu carne de berbec

Varza cu carne de berbec din: carne de oaie, varza acra, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de oaie (berbec) 1-2 verze acre 2-3 cepe 3 linguri ulei (untură) 2 linguri bulion piper boabe (spart uşor) foi de dafin cimbru   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 […]

Berbecut aromat

Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura

Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea     Mod de preparare: Se scot […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.