Cotlete de berbecut cu ratatouille 

Printeaza

Cotlete de berbecut cu ratatouille din: cotlete de berbecut, sare de mare, piper, condimente, ulei de masline, unt, supa de vita, usturoi, zahar, ulei de masline, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rosie, cimbru, rozmarin, patrunjel.

Ingrediente:Cotlete de berbecut cu ratatouille

  • 800-900 g cotlete de berbecut
  • sare de mare si piper proaspat rasnit
  • condimente marocane
  • 4 linguri ulei de masline
  • 80 g unt
  • 100 ml supa de vita
  • 20 g catei de usturoi decojiti, fierti
  • 1 lingura zahar

Pentru ratatouille:

  • 3 linguri de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 ardei gras rosu taiat cuburi
  • 1 ardei gras galben taiat cuburi
  • 1 dovlecel taiat cuburi
  • 1/2 vanata spalata si taiata cuburi
  • 1 rosie taiata cuburi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se sareaza si se pipereaza carnea; se tavaleste prin condiment marocan si se lasa sa se marineze 2 ore.

Se incinge uleiul si se prajeste carnea la foe iute; se scoate din tigaie si se stinge zeama din tigaie cu supa. Se lasa sa dea in clocot si se sareaza.

Se ia de pe foc si se adauga 60 g unt rece taiat bucatele.

Cateii de usturoi fierti si scursi se rumenesc in unt, intr-o tigaie. Se adauga zahar si se lasa sa se caramelizeze putin.

Pentru ratatouille, se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc mai intai cuburile de ardei, apoi dovleceii si vanata cu ierburi si usturoi. Dupa 2-3 minute se adauga rosia si se caleste 5 minute cu restul de legume; se sareaza si se pipereaza.

Ratatouille se repartizeaza in farfurii si se serveste cu cotletele cu usturoi caramelizat si sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.