Cus-cus cu vita sau berbec

Printeaza

Cus-cus cu vita sau berbec din: gris, carne de berbec sau vita, bulion, boia iute, sofran, mirodenii Baharat, cepe, maut, apa, sare.

Ingrediente:Cus-cus cu vita sau berbec

  • 1 kg griş
  • 500 g carne de berbec (sau vită)
  • 4 linguri bulion
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute
  • 1 linguriţă şofran
  • 1 linguriţă mirodenii „Baharat” (procurabile din magazine cu specific arab)
  • 5 cepe
  • 500 g năut
  • circa 6 pahare cu apă
  • sare

Mod de preparare:

Grişul se stropeşte cu puţină apă şi se fierbe în bain-marie. Sosul se pregăteşte din bulion, came tăiată foarte mărunt, mirodenii, boia iute de ardei, şofran şi sare, care se fierb la foc mic, adăugându-se apoi ceapa (tăiată mărunt şi călită în prealabil în ulei) precum şi năutul.

Se lasă să fiarbă în continuare. Când grişul este fiert, se pune într-o cratiţă mare şi se amestecă cu puţin sos. Apoi se toarnă deasupra sosului.

Se serveşte cu oricare dintre salatele de legume.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.