Berbecut la gratar cu salsa de rosii

Printeaza

Berbecut la gratar cu salsa de rosii din: berbecut, ulei, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa, menta, busuioc, otet.

Ingrediente:Berbecut la gratar cu salsa de rosii

  • 8 muschiuleti de berbecut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g masline negre
  • sare
  • piper

Pentru salsa:

  • 8 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 4 fire de menta
  • 4 fire de busuioc
  • 1 lingurita coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 4 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se taie pulpa cuburi. Ceapa se toacă şi se taie fâşii frunzele de busuioc şi de mentă. într-un castron se amestecă roşiile cu ceapă, verdeaţă şi coajă de lămâie; se toarnă ulei şi oţet.

Se amestecă, se acope­ră cu folie transparentă şi se dă la frigider.

Se curăţă carnea de gră­sime, se spală şi se şterge. Se încinge tigaia-grill şi se aşază înăuntru carnea; se prăjeşte la foc iute pe ambele feţe, până se rumeneşte. Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper.

Se unge carnea cu acest amestec, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească cca 2-3 min.

Cotletele se sărează şi se piperează. Carnea se taie bucăţi şi se adaugă măslinele şi salsa.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.