Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec

Printeaza

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec din: spanac, iaurt, ceapa, oua, faina, smantana, ceafa de berbec.

Ingrediente:Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec

  • 2,5 kg spanac
  • 3 kg iaurt
  • 200 g ceapă
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 250 g smântână
  • 100 g ceafă de berbec

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare şi ceapă tocată mărunt. După ce s-a fiert, se lasă să se scurgă şi se toacă mărunt.

Se pune din nou în apa în care a fiert, nu înainte de a-l stoarce bine în mână, deasupra unei căni. Se prepară un sos din ulei şi faină, ce se stinge cu sucul stors de la spanac.

Se toarnă peste spanac şi se adaugă iaurtul şi ceafa de berbec (scoasă din supă) tăiată extrem de fin, amestecându-se tot timpul. Se lasă la fiert până ce dispare orice urmă de spumă. Se adaugă, după ce oala a fost luată de pe foc, ouăle bătute laolaltă cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.