Friptura de berbecut cu sos barbeque

Printeaza

Friptura de berbecut cu sos barbeque din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin rosu.

Ingrediente:Friptura de berbecut cu sos barbeque

  • 4 felii de pulpa de berbecut
  • salata

Pentru sos:

  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 150 ml ketchup
  • 3 linguri de sos Worcestershire
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri otet de vin rosu

 

Mod de preparare:

Asezonează carnea pe ambele părţi şi unge-o cu puţin ulei.

Pentru sos, încinge uleiul rămas într-o tigaie, apoi adaugă ceapa şi soteaz-o 5 minute, până se înmoaie şi se caramelizează uşor. Adaugă ingredientele rămase şi ţine totul pe foc încă 5 minute.

Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. Pune carnea pe grătar şi frige-o timp de 3-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de pătrunsă vrei să fie.

Serveşte friptura cu sosul barbeque şi salata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.