Placinta frageda de berbecut

Printeaza

Placinta frageda de berbecut din: pulpe de berbecut, ulei, ceapa, vin, marar, branza, sare, piper.

Ingrediente:Placinta frageda de berbecut

  • 1,5 kg pulpă spate de berbecuţ
  • 50 ml ulei măsline
  • 200 g ceapă albă tocată
  • 450 ml vin roşu sec
  • 2 batoane scorţişoară
  • un pachet aluat foitaj
  • 3 legături mărar
  • 250 g brânză Roquefort/Blue Auvergne
  • 25 g nucşoară
  • sare
  • piper
  • 25 g scorţişoară
  • 2 ouă
  • 50 g miere

 

Mod de preparare:

Carnea de berbecut tocată se pune la călit cu ceapa tocată. Se adăugă batoanele de scorţişoară.

Se acoperă totul cu vin roşu şi se lasă la fiert până e gătită. Când e gata, se dă la răcit şi apoi se pune la frigider timp de 24 de ore.

Apoi se amestecă bine carnea cu mărarul tocat, nucşoara şi scorţişoara pulbere, sarea şi piperul.

Intr-o tavă unsă cu grăsime se aşază foitajul întins, se unge cu ou bătut cu miere, apoi se adaugă compoziţia de carne.

Pe suprafaţa compoziţiei se pun bucăţi de brânză mucegăită, apoi se acoperă cu foitaj. Se repetă operaţiunea încă o dată şi se pune la gătit la 180°C la cuptor, până se rumeneşte bine aluatul.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.