Pilaf la tava cu legume

Pilaf de berbec

Pilaf de berbec Ingrediente: 1 kg carnc de berbe 400 g roşii 100 g ulei sare piper cimbru 200 g bu­reţi 240 g orez 1 ceapă 1 1/2 apa 1/2 păhărel de rom   Mod de preparare: Carnea bine spălată, se taie, se prăjeşte şi sc fierbe 1 oră cu apă şi sare. Separat se […]

Papricaş de vită

Papricaş de berbec

Papricaş de berbec Ingrediente: 1,400 kg carne dc berbec 1 linguriţă boia de ardei 3 cepe 3 linguri sman­tană 1 păhărel rom 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare unt   Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie bucăţi şi se sotează cu ceapa tocată, apoi se pune boiaua, sare, 1/2 […]

retete

Supă de berbec cu fasole boabe

Supă de berbec cu fasole boabe din: carne de berbec, fasole boabe, ceapa, usturoi, pipet afumat, foaie dafin, bulion, vin, apa, sare, smantana.   Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l […]

Spinare de berbec

Spinare de berbec

Spinare de berbec Ingrediente: spinare de berbec Mod de preparare: Spinarea de berbec (fileul) se prepară la tavă, la frigare şi înăbuşit. Acest fileu se poate găti tăind carnea in bucăţi mici, sau întreg, ca pulpa de berbec, împreună cu osul, sau fără oase, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbec (jigou) la tava

Pulpa de berbec (jigou) la tava Ingrediente: 1 pulpă de berbec 1 lingură ulei cateva cătei de usturoi sare piper 1 ceaşcă zeamă de carne Mod de preparare: Curăţăm şi spăîăm pulpa de berbec. Sărăm şi împănăm cu usturoi, ungem cu ulei şi presărăm piper. Apoi aşezăm frip­tura în tavă cu partea grasă în sus. […]

Retete pentru masa de Paşte

Cotlet de berbec pane

Cotlet de berbec pane Ingrediente: 10 cotlete 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cotletele de berbec sunt mult mai mici decat cele de viţel, de aceea se socotesc cîte două de persoană. Dintr-o bucată de carne cu mai multe coaste şi vertebre putem face mai puţine cotlete decat numărul coastelor, […]

Cotlete de berbec la gratar

Cotlete de berbec la gratar

Cotlete de berbec la gratar Ingrediente: 10 cotlete berbec 1 linguriţă ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Alegem cotlete mai grase, le batem, dăm sare, piper, presărăm puţin cimbru şi turnăm peste ele o linguriţă de ulei. Le lăsăm să stea o oră. Puţin înaintea mesei, punem cotletele pe grătar. Le întoarcem pe amandouă […]

Tas kebap

Tas kebap

Tas kebap Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 4 cepe cimbru 1 lingură bulion de roşii 1/2 păhărel vin Mod de preparare: Tăiem carnea de berbec în bucăţele mici de forma unor cuburi. Le punem în­tr-o cratiţă cu o lingură de untură, cu ceapa tăiată felii subţiri, piper, sare, cim­bru şi un pahar […]

Berbec delicios cu dovlecei

Berbec cu dovlecei

Berbec cu dovlecei Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură făină 1 lingură bulion de roşii 25 dovlecei mici 6 roşii Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi de mărime po­trivită şi o prăjim în puţină untură, cu o ceapă tăiată mărunt. Cand carnea a început să se prăjească, adăugăm […]

Canapele cu berbec

Canapele cu berbec

Canapele cu berbec Ingrediente: 1,200 kg came de berbec sau miel 24 canapele 150 g zarzavat 1 ceapă 1 cimbru 30 g ulei 50 g unt puţin vin 30 g costiţă afumată cîţiva castraveciori în oţet verdeaţă 60 g aspic   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate […]

Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana

Pulpa de berbec la tava

Pulpa de berbec la tava  Ingrediente: 2 kg pulpă 50 g slănină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură sare     Mod de preparare: Se alege totdeauna carne de berbec tânăr şi care nu miroase. Totuşi, carnea de berbec nu se întrebuinţează niciodată prea proaspătă şi se ţine cel puţin 2 – 3 zile după […]

Pilaf cu praz si cartofi

Pilaf cu carne de berbec

Pilaf cu carne de berbec din: carne de berbec, orez, rosii, ardei grasi, sare, piper, ulei, patrunjel, otet, condimente.   Ingrediente: 500 g carne berbec 1 cană orez 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi sare piper ulei pătrunjel verde oţet 1 cub condimente   Mod de preparare: Carnea porţionată o fierbi în apă cu […]