Retete arabesti: Sarmalute in foi de vita

Printeaza

Sarmalute in foi de vita din: foi de vita, orez, carne de berbec, ceapa, stafide, ulei, supa concentrata, lamaie, ou, faina, sare, piper.

Ingrediente:Sarmalute in foi de vita

  • 25 foi de viţă
  • 150 g orez
  • 400 g carne de berbec
  • 250 g ceapă
  • 150 g stafide
  • 1 pahar ulei
  • 2 ceşti supă concentrată
  • 1 lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Franzele de viţă se opăresc în apă clocotită, sărată, în care s-a pus zeama de la o lămâie. în apă clocotită şi sărată se fierbe orezul, aproximativ cinci minute. Se lasă la scurs.

Se toacă de două ori carnea şi se prăjeşte în ulei încins, alături de o ceapă tăiată cât mai mărunt. Se adaugă stafidele, orezul, piperai şi sarea. Se amestecă bine. Se pune câte o linguriţă din acest amestec între două foi de viţă şi se rulează strâns.

Se aşează într-o cratiţă cu ulei şi se toarnă supa deasupra, amestecată înainte cu gălbenuşul bătut cu faină şi suc de lămâie. Sarmalele*se fac la cuptor, la foc mic, în aproximativ o oră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.