Pulpa de berbecut cu sos

Printeaza

Pulpa de berbecut cu sos din: usturoi, scortisoara, chimen, oregano, lamaie, pulpa de berbecut, ceapa rosie, suc de rodie, iaurt, miere, seminte de rodie, frunze de menta, sare, piper.

Ingrediente:Pulpa de berbecut cu sos

  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lamaie taiata in sferturi cu samburii scosi
  • 1,5 kg pulpa de berbecut
  • 2 cepe rosii, taiate felii
  • 1 l suc de rodie
  • 2 linguri miere
  • 250 g iaurt
  • 100 g seminte de rodie
  • 1 mana de frunze de menta, tocate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui usturoiul, scorţişoara, chimenul, oregano, lămâia, o linguriţă de sare şi 2 linguriţe de piper măcinat într-un blender, apoi le mixezi până obţii o pastă omogenă. Aşezi carnea într-o tava si torni deasupra pasta formata.

Masezi bine carnea, apoi o lasi la marinat 24 de ore sau pana la doua zile. Scoti carnea din frigider cu 1 ora inainte de a o da la cuptor. Incingi cuptorul la 160 grade Celsius.

Presari ceapa pe langa si sub pulpe de berbecut, apoi torni sucul de rodie. Acoperi carnea cu folie de aluminiu si o dai la cuptor 4 ore. Indepartezi folia, torni zeama lasata intr-o craticioara si adaugi mierea.

Modifici temperatura cuptorului la 220 C, acoperi din nou tava cu folie de aluminiu si mai lasi carnea la cuptor 30 de minute.

Torni siropul obţinut peste carne şi ceapă şi mai dai totul la cuptor 30 de minute, fără folie, până când glazura începe să bolborosească şi carnea se rumeneşte. Amesteci iaurtul cu aproape toate seminţele de rodie şi cu frunzele de mentă.

Serveşti cu sos de iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.