Friptura de gasca cu mere caramelizate

Printeaza

Friptura de gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Friptura de gasca cu mere caramelizate

  • 1 gâscă de 6 kg, fără măruntaie şi fără gât
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri
  • 8 mere Golden, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi
  • 50 ml suc de lămâie proaspăt
  • 6 linguri zahăr
  • 50 ml calvados
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180°C.

Spălaţi bine gâscă, atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru, şi uscaţi-o cu şerveţele de hârtie. Asezonaţi cu sare şi piper. Apoi, înţepaţi pielea în câteva locuri şi introduceţi în buzunăraşele create câteva felii de usturoi.

Aşezaţi gâscă într-o tavă mare cu pieptul în jos şi puneţi tava pe raftul de jos al cuptorului. Lâsaţi-o să se prăjească timp de 2 ore şi 45 minute, stropind-o din jumătate în jumătate de oră.

Scoateţi grăsimea care se adună în tavă.

Pregătiţi sosul de mere, astfel: amestecaţi sferturile de mere cu sucul de lămâie, apoi puneţi-le pe o tavă de copt, împreună cu 6 linguri din grăsimea de gâscă scoasă din tavă, zahăr, calvados (rachiu din cidru) şi scorţişoară.

Amestecaţi bine, apoi puneţi tava cu merele în cuptor, alături de gâscă. întoarceţi gâscă cu pieptul în sus şi lăsaţi-o în cuptor încă 45-60 minute.

Verificaţi dacă este gata, înţepând-o cu o ţepuşă de metal în pulpă, unde este mai multă carne. Sucul care iese din carne trebuie să fie limpede.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.