Friptura de pasare cu afine

Printeaza

Friptura de pasare cu afine din: gaina, slanina, unt, ceapa, cimbru, dafin, smantana, afine, mere, sare si piper.

Ingrediente:Friptura de pasare cu afine

  • 1 găină
  • 250 g slănină
  • 40 g unt
  • 3 cepe
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 kg smântână
  • 250 g afine
  • 350 g mere din compot
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi găina, o spălaţi şi o înveliţi în fâşii subţiri de slănină. Într-o cratiţă cu unt topit, aşezaţi pasărea să se prăjească împreună cu cepele tăiate mărunt, cimbrul şi dafinul.

Acoperiţi cratiţa cu un capac. Din când în când turnaţi câteva linguri cu smântână. După ce carnea este bine pătrunsă, tăiaţi pasărea în bucăţi, le aşezaţi pe un platou şi turnaţi sosul fierbinte dat prin strecurătoare.

Friptura se serveşte cu garnitura de afine şi mere.

 

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume reteta
Friptura de pasare cu afine
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.