Ficat de pasare in aspic

Printeaza

Ficat de pasare in aspic din: ficat de pasare, lapte, sare, oua, castravete, zeama de carne.

Retete

Ingredinte:

  • ficat de pasare
  • lapte
  • sare
  • oua
  • castravete
  • zeama de carne

 

Mod de preparare

Se curata ficatii de pasare si se tin in lapte citeva ore.

Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cind apa clocoteste, se pune ficatul si se lasa sa fiarba cam 5 minute.

Dupa ce s-a racit se taie felii groase ca degetul si se asaza pe farfurie, se garnisesc cu felii de castraveti murati si felii de ou rascopt.

Se toarna deasupra aspicul (zeama de carne foarte concentrata) si se lasa sa se raceasca.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

Pasta de ficat cu aspic

Pasta de ficat cu aspic Se prepară o pastă de ficat apoi i se dă o formă cât mai estetică. Se lasă la frigider pentru a se întări. Se ornează cât mai artistic (gratii, filigran) cu ajutorul unui cornet în care se introduce o linguriţă de unt moale. Dintr-un gogoşar se fac diferite ornamentaţii. Se […]

 

Ficat de gasca cu coniac in aspic

Ficat de gasca cu coniac in aspic

Ficat de gasca cu coniac in aspic din: ficat, unt, coniac, aspic, ciuperci, vin, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg ficat de gâscă 200 g unt 1 păhăruţ cu coniac sare piper 3/4 l aspic ciuperci 5 linguri de vin salată verde   Mod de preparare: Fierbeţi ficatul de gâscă întreg, 20 de minute, într-un vas cu 5 […]

 

retete

Pateu de ficat de gâscă în aspic

Pateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic     Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentru a se albi. […]

 

Pateu de ficatei de pui

Pateu de ficat in aspic

 Pateu de ficat in aspic Ingrediente: 800 g ficat de vită sau porc 150 g unt 3 ouă sare piper 300-500 g aspic   Mod de preparare: Ficatul se fierbe în apă cu sare. Cînd este gata, se scoate şi se dă printr-o sită fină cu gălbenuşurile. Se dă sare, piper şi se amestecă cu […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.