Ficat de gasca cu coniac in aspic

Printeaza

Ficat de gasca cu coniac in aspic din: ficat, unt, coniac, aspic, ciuperci, vin, sare, piper.

Ingrediente:Ficat de gasca cu coniac in aspic

  • 1,2 kg ficat de gâscă
  • 200 g unt
  • 1 păhăruţ cu coniac
  • sare
  • piper
  • 3/4 l aspic
  • ciuperci
  • 5 linguri de vin
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Fierbeţi ficatul de gâscă întreg, 20 de minute, într-un vas cu 5 linguri de vin şi puţin unt. Vasul de fierbere să fie perma­nent acoperit cu capac.

Când ficatul s-a răcit, tăiaţi-l în 10 felii potrivite.

Resturile de ficat puneţi-le în sosul în care a fiert ficatul, daţi-le prin sită şi combinaţi-le cu untul, sarea şi coniacul.

Aspicul, deja topit, îl puneţi câte puţin în forme şi îl lăsaţi să se închege. Când acesta s-a gelatinat, decoraţi-l cu ciuperci, puneţi piureul de ficat, feliile de ficat şi umpleţi formele cu aspic.

Puneţi-le la frigider. Când amestecul s-a închegat, scoateţi preparatul din forme şi serviţi-l aşezat pe felii de pâine.

Pentru ca aspicul, respectiv ficatul de gâscă în aspic, să iasă mai uşor, ţineţi formele 1 minut în apă fierbinte.

Puteţi servi însă şi direct din formele în care au fost turnate. Acest preparat este delicios, dacă cu 15 zile înainte de a fi sacrificate, gâştele au fost îndopate cu miez de nucă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.