Scoici cu smantana si vin alb din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 […]
Reteta zilei: Scoici la tigaie cu sos de unt
PrinteazaScoici la tigaie cu sos de unt din: scoici, ulei, unt, bucuioc, sare, piper.
- 18 scoici
- 1 1/2 linguri ulei
- 1 1/2 linguri unt
- 1/2 linguriță de busuioc uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clătiți scoicile în apă rece și uscați-le cu prosoape de hârtie.
Combinați untul cu busuiocul. Folosind mâinile, rulați amestecul într-un rotund.
Condimentează scoicile cu sare și piper pe ambele părți.
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul la foc mare.
Adăugați scoici și rumeniti timp de 1 1/2 minute pe fiecare parte.
Mutați scoicile într-o parte a tigaiei, adăugați amestecul de unt.
Gatiti scoicile inca 30 de secunde, dand peste ele untul topit.
Serviți imediat cu legume.
Scoici la tigaie cu sos de unt
Pofta buna!
poate iti place si:
Scoici umplute cu parmezan
Scoici umplute cu parmezan din: scoici, ardei, ceapa, usturoi, coriandru, rosii, pesmet, parmezan, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper Mod de preparare: […]
Pofta buna!