Reteta zilei: Scoici cu sos de portocale

Printeaza

Scoici cu sos de portocale din: scoici, ulei de rapita, pesmet, coaja de portocala, patrunjel, maioneza, mustar, usturoi, otet, suc de portocale, cimbru, ardei iute, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente: Scoici cu sos de portocale

  • 10 scoici
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 5 1/2 linguri pesmet
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 1/2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 1/2 linguri maioneză
  • 1 lingură muștar
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de oțet
  • sucul de portocale 1 1/2 portocale
  • 5 crenguțe de cimbru
  • 5 crenguțe de pătrunjel
  • 1/2 ardei jalapeno
  • 1 1/2 lingură ulei de măsline
  • piper
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Condimentați scoicile de mare cu sare și piper, presărați ulei de rapiță.

Rumeniti pentru 3-4 minute pe o parte, intoarceti se rotește și rumeniti pentru încă 1 minut.

Scoici cu sos de portocale

Între timp, pregătiti sosul. În blender, combinați maioneză, muștar, usturoi, oțet, suc de portocale, cimbru, pătrunjel și ardei jalapeno.

Adăugați ulei de măsline și procesati până se omogenizează.

Puneți o tigaie la foc mediu. Adăugați pesmet și câteva picături de ulei de măsline.

Gatiti pana se rumenesc, aproximativ 2 minute.

Adăugați pătrunjelul rezervat și coaja de portocală. Se amestecă și se opreste focul.

Scoici cu sos de portocale

Serviți scoicile acoperite cu sos și garnisite cu amestec de pesmet.

Scoici cu sos de portocale

Scoici cu sos de portocale

Scoici cu sos de portocale

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.