Drob de scoici cu orez

Drob de scoici

Drob de scoici din: carne de scoici, ceapa, orez, patrunjel, marar, bulion, oua, piper, sare, ulei. Ingrediente: un kg carne de scoici 3 cepe mari 250 g orez o legătură pătrunjel o legătură mărar 2 linguri bulion 3 ouă piper boabe şi pisat sare 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierb 30 de […]

Paella cu pui si chorizo

Paella cu pui si scoici

Paella cu pui si scoici din: orez, pulpe de pui, scoici, bacon, supa de pui, ceapa, sofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 4 pulpe inferioare de pui 250 g scoici fără cochilii 100 g bacon 500 ml supă de pui o ceapă un vârf de ac de şofran 4 linguri ulei sare piper […]

Saint - Jacques A La Coque

Frigarui de scoici Saint-Jacques

Frigarui de scoici Saint-Jacques din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic. Ingrediente: 2-3 crenguţe de tarhon 1/2 legătură de pătrunjel (cu frunză netedă) 2 căţei de usturoi 3 cepe mici (şalote) 3 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 20 scoici Saint Jacques […]

Salată de midii cu fenicul

Reteta zilei: Midii cu coriandru

Midii cu coriandru din: midii, unt, ulei, usturoi, ceapa, vin alb, supa, sare, piper, smantana, coriandru, lamaie. Ingrediente:  450g midii 2 linguri unt 1 lingura ulei 3 catei de usturoi tocat 1 ceapă tocată 140 ml vin alb 60 ml supa ½ linguriță de sare piper negru 45 ml smantana coriandru tocat lamaie feliata Mod […]

Scoici cu sos de hasmatuchi

Scoici in sos de hasmatuchi

Scoici in sos de hasmatuchi din: salote, sunca Serrano, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici. Ingrediente: 3 şalote 100 g şuncă Serrano 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de făină 150 ml vin alb sec linguriţă de muştar linguri de hasmaţuchi tocat mare sare piper 1 kg scoici curăţate […]

9 Retete culinare cu poze

Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Lasagna cu spanac si branza   Lasagna cu spanac si branza din: foi de lasagna, ricotta, spanac, mozzarella, parmezan, patrunjel, unt, usturoi, ciuperci, ceapa, faina, lapte,, busuioc, oregano, nucsoara, sare, piper. Poate te intereseaza si: Lasagna de dovlecei cu ricotta Lasagna cu carne de vita si cimbru Lasagna cu […]

15 Retete cu scoici

Scoici: Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran   Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana […]

9 Retete cu scoici

Retete cu scoici: Scoici în sos de vin   Scoici în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 lingura apa clocotita sare si piper […]

8 Retete cu scoici

Retete cu scoici: Reteta zilei: Scoici cu sos de ardei iute   Scoici cu sos de ardei iute din: ardei iute, ceapa verde, scoici, portocala, zahar, otet, miere, sare, piper, unt, usturoi.   Ingrediente: 4 ardei iuti 2 fire ceapa verde 1 kg scoici, desfacute din cochilie 1/2 portocala 1 cana de zahar 1/3 ceasca […]

Scoici cu sos de capere

7 Retete cu scoici

Retete cu scoici: Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre (video)   Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre: Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre: Scoici la tigaie cu bacon si verdeata   Scoici la tigaie cu bacon si verdeata din: bacon, ulei de masline, salvie, scoici, sare, […]

Melci cu sos de rosii

5 Retete cu scoici

Retete scoici: Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei   Supa de scoici Saint-Jacques, creveti si moluste cu taitei din: fasole neagră, supă de pui sau peşte, ghimbir, scoici, tăiţei, creveti cruzi, pătrunjel sau busuioc, coriandru, ardei iuţi, sare, piper negru, lămai verzi. Ingrediente: 170 g fasole neagră, înmuiată peste noapte 1 l de supă de pui sau peşte 2 linguri cu […]

4 Retete cu scoici

Cu scoici: Quiche Lorraine cu scoici   Quiche Lorraine cu scoici din: faina, unt, sare, oua, apa, ulei, boabe de fasole, scoici, lapte, smantana, nucsoara, branza Gruyere, ulei de masline si piper.   Ingrediente: Blat: 250 g de făină 125 g de unt sare de mare proaspăt râşnită 1 gălbenuş 50 ml de apă ulei […]

Salata de paste cu scoici marinate si masline

Salata de paste cu scoici marinate si masline din: conchiglie sau alte paste mici, midii marina­te din comerţ, măsline umplute cu pastă de anşoa, capere conservate în oţet, usturoi, ulei de măsline, muştar iute, iaurt, zeamă şi coajă de lămâie. Ingrediente: 250 g conchiglie sau alte paste mici 150 g midii marina­te din comerţ 10-15 măsline umplute cu pastă de anşoa 1 lingură capere […]

retete

Scoici cu ciuperci si crevete

Scoici cu ciuperci si crevete din: scoici Saint-Jacques, făină, ulei, suc de lamaie, pătrunjel, moule,  crevete, pesmet pisat, ciuperci, ceapă, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 4 scoici Saint-Jacques 1 lingură de făină 3 linguri de ulei sucul de la 1 lămâie 1 legătură mică de pătrunjel 8 moule 8 crevete 1 lingură de pesmet pisat 250 g ciuperci mici 1/2 ceapă unt cât […]

Midii in stil italian

Midii în stil provensal

Midii în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi, patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi 200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3 linguri ulei de măsline 1 conservă mică roșii în bulion […]

Scoici Saint-Jacques cu creveti

Trio Saint-Jacques

Trio Siant-Jacques din: scoici, legume, fenicul, ciuperci, mazare, salam chorizo, sos de unt cu patrunjel si icre negre. Ingrediente: Scoici Saint Jasques proaspete – 3 bucati legume bunoise – cate 10 g fenicul ciuperci porcini manzare tanara salam chorizo sos de unt cu patrunjel icre negre     Mod de preparare: Se sotează feniculul, ciupercile şi […]

Scoici marinăreşti

Scoici marinăreşti din: scoici, vin, ceapa, patrunjel, usturoi, piper. Ingrediente: 2 kg scoici 300 ml vin alb 2 cepe mici o legatura patrunjel 4 catei de usturoi piper   Mod de preparare: Se spală scoicile bine închise (cele deschise deja se aruncă) în mai multe ape pentru a înlătura nisipul. La nevoie, cu gingăşie, se […]

Scoici cu smantana si vin

Scoci cu smantana si vin din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 catel […]

Spaghete cu scoici şi calamari

Spaghete cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare, paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii, patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime sare […]

Scoici in vin alb

Scoici în sos de vin

Scoici în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 lingura apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 catel de […]

Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă

Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă din: scoici, ulei de masline, boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sos tabasco, sare. Ingrediente: 8-10 scoici St. Jacques (doar carnea) 2 linguri uei de masline 1/2 lingurita boia iute sos: 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt […]

Midii in sos picant cu ardei

Midii în sos picant cu lămâie

Midii în sos picant cu lămâie din: midii, rosii, ardei gras, ardei capia, ardei iute, fenicul, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, paste, orez, cartofi. Ingrediente: 500 g midii 5 rosii un ardei gras un ardei capia un ardei iute mic un fenicul 4 catei de usturoi doua […]

Reteta zilei: Scoici invelite in prosciutto

Scoici invelite in prosciutto din: scoici, prosciutto, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 1/2 kg scoici Prosciutto feliat Sare Piper negru proaspat macinat Ulei de masline     Mod de preparare: Puneti scoicile intr-un castron. Stropiti cu ulei de masline, apoi se presara cu sare si piper negru. Amestecati bine. Inveliti scoicile in prosciutto. […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici Saint-Jacques

Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel […]

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

O reteta de Coquilles St Jacques cu sunca de Praga din: scoci, sunca de praga si lamaie. Ingrediente: 18 scoici St jacques 6 felii de sunca de Praga, taiate fasii 1 lamaie, taiata felii subtiri   Mod de preparare: Infasoara 12 scoici intr-o felie de sunca si asaza cate 1 felie de lamaie pe cele […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz

O reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi […]

Midii in stil italian

Midii in stil italian

O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin 6 […]

Midii cu usturoi si vin

Midii cu usturoi si vin

O reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin alb 1 kg midi patrunjel tocat   Mod de preparare: Incinge untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga apoi vinul […]

Saint - Jacques A La Coque

Saint – Jacques A La Coque

O reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper. Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1 galbenus 30 g unt […]

Stridii cu dressing oriental

Stridii cu dressing oriental

O reteta de stridii cu dessing oriental din: stridii, usturoi, ghimbir, mirin, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan si chives. Ingrediente: 12 stridii cu cochilia deschisa pentru sos: 1 catel de usturoi, maruntit 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata fin 1 linguri de mirin (vin dulce japonez) sau de […]