Supa de scoici cu vin

Printeaza

Supa de scoici cu vin din: ceapa, morcov, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, oregano, coaja de lamaie, vin, rosii, scoici.

Ingrediente:Supa de scoici cu vin

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 1/2 lingurita busuioc tocat
  • 1/2 lingurita oregano maruntit
  • 1 lingurita coaja razuita de la o lamaie
  • 1/8 l vin
  • 200 g rosii curatate de pielita
  • 750 g midii

 

Mod de preparare:

Legumele se taie în bucăţi potrivita şi se prăjesc împreună cu căţelul de usturoi 5-10 minute în ulei fierbinte.

Se adaugă condimentele şi coaja de lămâie răzuită, se stinge cu vin alb, adaugându-se şi roşiile.

Se iau scoicile deja deschise. Se curăţă cu o perie sub jet de apă, se scurg bine şi la sfârşit se adaugă la supa fierbinte.

Se acoperă supa şi se lasă să fiarbă în continuare la foc potrivit până s-au deschis toate scoicile.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Pizza cu scoici

Pizza cu scoici 

Pizza cu scoici din: pasta de tomate, scoici, crabi, mozzarella, vin, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g scoici 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella 1/2 de pahar vin alb ulei de masline amestec […]

 

Pilaf cu scoici

Pilaf cu scoici 

Pilaf cu scoici din: orez, scoici, crabi, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 40 scoici 1 cutie crabi 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, scoicile, sare, piper şi supa fierbinte. Se fierb sub […]

 

Scoici umplute cu parmezan

Scoici umplute cu parmezan

Scoici umplute cu parmezan din: scoici, ardei, ceapa, usturoi, coriandru, rosii, pesmet, parmezan, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.