Midii în Sos de Cocos și Curry

Printeaza

Midii în Sos de Cocos și Curry din: midii, lapte de cocos, pasta de curry, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, coriandru, sare, piper, ulei de cocos.

Explorarea bucătăriei mondiale este o aventură fascinantă care ne duce adesea pe căi neașteptate, iar midii în sos de cocos și curry reprezintă o astfel de călătorie culinară.

Acest fel de mâncare îmbină savoarea mării cu aromele îndrăznețe ale Asiei de Sud-Est, oferind o experiență de neuitat.

Cu textura lor delicată, midiile sunt completate perfect de cremozitatea laptelui de cocos și de complexitatea pastei de curry, în timp ce coriandrul adaugă o notă de prospețime.

 

Ingrediente:

  • 1 kg midii proaspete, curățate
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguri pasta de curry (roșu sau verde, în funcție de preferință)
  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt (aproximativ 2 cm), tocat fin
  • Sucul de la o lămâie
  • O mână de coriandru proaspăt, tocat
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei de cocos sau vegetal, pentru călit

 

Mod de Preparare:

Începeți prin a curăța midiile, îndepărtând orice impurități și părțile deteriorate. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și căliți ceapa, usturoiul și ghimbirul până devin aromate și translucide.

Introduceți pasta de curry și amestecați bine timp de un minut pentru a elibera aromele.

Turnați laptele de cocos și aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă ușor.

Adăugați midiile în tigaie, acoperiți și lăsați să gătească pentru 5-7 minute sau până când toate midiile s-au deschis (eliminați orice midie care nu se deschide).

Stingeți focul, adăugați sucul de lămâie și coriandru, apoi condimentați cu sare și piper după gust.

 

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 20 g (saturate: 15 g)
  • Carbohidrați: 15 g
  • Fibre: 2 g
  • Zaharuri: 3 g

Sfaturi:

Se servesc cel mai bine fierbinți, direct din tigaie, alături de pâine proaspătă sau orez jasmin pentru a absorbi sosul aromat.

Acest fel se asortează de minune cu un vin alb sec sau un Riesling ușor dulceag, care echilibrează picăntul curry-ului.

Pentru o variantă vegetariană, înlocuiți midiile cu ciuperci sau tofu.

Asigurați-vă că midiile sunt bine curățate înainte de gătit. Midiile închise sunt proaspete; cele care nu se închid la atingere sau nu se deschid după gătit ar trebui eliminate.

Este un fel de mâncare sofisticat, ce îmbină gusturile tradiționale cu o notă de exotism.

Este perfect pentru cinele speciale sau când doriți să impresionați prin arome îndrăznețe și prezentare elegantă.

Nu uitați, secretul stă în calitatea ingredientelor și în pasiunea cu care pregătiți fiecare masă.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Supa de midii cu bacon

14Supa de midii cu bacon din: midii, ceapa, usturoi, bacon, morcov, lamaie, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 2 cepe mici 2 căţei usturoi un morcov 100 g cubuleţe bacon sucul de la 1/2 de lămâie 150 ml smântână 200 ml vin alb sec 2 gălbenuşuri o lingură ulei 2 foi dafin un […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.