Supa de midii cu bacon

Printeaza

14Supa de midii cu bacon din: midii, ceapa, usturoi, bacon, morcov, lamaie, vin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Supa de midii cu bacon

  • un kg midii
  • 2 cepe mici
  • 2 căţei usturoi
  • un morcov
  • 100 g cubuleţe bacon
  • sucul de la 1/2 de lămâie
  • 150 ml smântână
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 gălbenuşuri
  • o lingură ulei
  • 2 foi dafin
  • un pic de şofran
  • o crenguţă rozmarin
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

In oala de fiert se pune uleiul şi se călesc usturoiul şi ceapa tocate. Se adaugă morcovul ras, şofranul şi baconul. Se lasă să se călească, se pun vinul şi sucul de lămâie.

Se adaugă 300 ml apă, foile de dafin şi rozmarinul şi se lasă la fiert 15 minute. Apoi, se drege supa cu smântână amestecată cu gălbenuşuri.

Intre timp, midiile se pun separat într-o tigaie şi la foc mare se lasă să se deschidă. Se aşază midiile în farfurii şi se repartizează supa asezonată cu sare şi piper alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.