Scoici la tigaie

Printeaza

Scoici la tigaie din: scoici, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb sec, suc de rosii, pasta de rosii, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 kg de scoici
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1/2 cană de vin alb sec
  • 1 cană de suc de roșii
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • sare și piper după gust
  • o legătură de pătrunjel tocat pentru decor

 

Mod de preparare:

Spălați bine scoicile în apă rece și îndepărtați-le pe cele care sunt deschise sau sparte.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați usturoiul tocat. Căliți-l timp de un minut, până devine auriu.

Adăugați vinul alb și lăsați-l să fiarbă timp de 1-2 minute, apoi adăugați sucul și pasta de roșii. Amestecați bine ingredientele și lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute.

Adăugați scoicile în tigaie și amestecați-le cu sosul. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați scoicile să se gătească timp de 5-7 minute sau până când se deschid complet.

Îndepărtați capacul și adăugați sare și piper după gust. Amestecați din nou bine ingredientele și lăsați-le să fiarbă încă 1-2 minute.

Scoateți tigaia de pe foc și presărați pătrunjelul tocat deasupra. Servește scoicile fierbinți cu felii de pâine proaspătă.

 

Informații nutriționale pentru această rețetă de Scoici la tigaie se bazează pe o porție de 200g de scoici:

  • Calorii: 185
  • Proteine: 23,1g
  • Grăsimi: 6,4g
  • Carbohidrați: 7,6g

 

Este important să rețineți că informațiile nutriționale pot varia în funcție de marca sau varietatea ingredientelor utilizate și de modul în care se pregătesc.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.