Stridii cu dressing oriental

Stridii cu dressing oriental

O reteta de stridii cu dessing oriental din: stridii, usturoi, ghimbir, mirin, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan si chives. Ingrediente: 12 stridii cu cochilia deschisa pentru sos: 1 catel de usturoi, maruntit 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata fin 1 linguri de mirin (vin dulce japonez) sau de […]

Stridiile

Stridiile – Totul despre stridii

Unele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai ajuns la sapa de lemn. Astazi, […]

Scoici umplute cu parmezan

Scoici umplute

O reteta delicioasa de scoici umplute cu: cimbru, paine, ceapa salota, unt, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 20 scoici proaspete 5 fire de cimbru 10 felii de pâine uscată în cuptor 1 ceapă şalotă 100 g unt 50 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie sare piper Mod de preparare: Scoicile […]

Cum se prepara Scoici cu sos de unt, usturoi si patrunjel

Cum se prepara Scoici cu sos de unt, usturoi si patrunjel (video)

O reteta video delicioasa si gustoasa despre cum se prepara Scoici cu sos de unt, usturoi si patrunjel, un preparat deosebit si rapid care necesita putine ingrediente. Ingrediente: 1 1/2 tbsp olive oil 1 1/2 pound bay scallops 4-5 cloves minced garlic 1/2 cup white wine (NOT cooking wine) 2 tbsp fresh lemon juice 4 […]

Scoici Bon Appetit

Scoici Bon Appetit

O reteta delicioasa de scoici bon appetit din: scoici, sparanghel, lamaie, marar, smantana, ciuperci, unt, usturoi, unt, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pungă scoici 1 conservă sparanghel 1 lămâie mărar 4 linguri smântână 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 căţei usturoi 2 linguri coniac sare piper   Mod de preparare: Iei o pungă […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt

O reteta delicioasa de Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt din: scoici, smantana, unt, iaurt, brandy, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 16 scoici St. Jacques 2 linguri smântână fermentată 70 g unt sărat 1 linguriţă iaurt 1 lingură brandy 1 lingură faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin […]

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Scoici Saint-Jacques cu trufe

O reteta delicioasa de Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici saint jacques, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt si vin alb sec. Ingrediente: 24 scoici mari saint-jacques, fără valve 1 trufă (cca 50 g) 40 g unt câteva fire ceapă de tuns sare piper măcinat proaspăt pentru sos: 300 […]

Cum se prepara Scoici la aburi cu taitei si boabe de soia

Cum se prepara Scoici la aburi cu taitei si boabe de soia

Cum se prepara Scoici la aburi cu taitei si boabe de soia din: scoici, taitei, boabe de soia, ulei de susan, sos de soia, usturoi, ghimbir, sare, piper, coriandru. Descoperă cum să prepari scoici la aburi cu tăiței și boabe de soia – o rețetă sănătoasă, plină de arome. Ghid pas cu pas, valori nutriționale […]

Stridii in sos tartar

Stridii in sos tartar

O reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare […]

Scoici in vin alb

Scoici in sos de vin

O reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de scoici 50 g de unt 30 ml de ulei măsline 250 ml de vin alb 1 ceapă roşie 4-5 căţei de usturoi 1 frunză de […]

Clam Chowder

Clam Chowder

O reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste, lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g scoici (midii sau vongole) 11 supă de peşte 2 dl lapte gras 2 dl smântână proaspătă 200 g costiţă (două felii groase) 1 […]

Midii inabusite cu fenicul si vermut

Midii inabusite cu fenicul si vermut

O reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat […]

Scoici scallop cu sos de rosii

Scoici scallop cu sos de rosii si portocale

O reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50 ml […]

Paste scoici umplute cu carne

Paste cochilie cu scoici

O reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper macinat. Ingrediente: 300 g paste cochilie (in forma de scoica) 1 kg scoici 1 kg moluste 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ardei iute 1 lingura patrunjel […]

Stridie

Stridie

O reteta foarte simpla si delicioasa de stridie din: dtridie, fenel, branza brie, sare, piper, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: o stridie 30 g fenel 10 g brânză brie sare piper ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Fenelul se taie julien. Se amestecă bine cu brânza, sarea, piperul, uleiul şi puţină zeamă […]

Midii marinate

Midii marinate

O reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de midii proaspete, un sfert de cană de vin alb, două linguri de ulei de măsline doua linguri de suc de lamaie 3 catei usturoi […]

Scoici umplute cu parmezan

Scoici umplute

  Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Scoicile se fierb în apă cu sare, puţin coriandru, se scot într-o strecurătoare şi se lasă […]

Stridii in sos tartar

Stridii la cuptor

Stridii la cuptor din: stridii, smantana, icre negre, cognac, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul […]

Scoici in sos negru

Scoici in sos negru

Scoici in sos negru din: scoici, fasole, ghimbir, usturoi, praz, supa de pui, sos de soia, zahar, pasta de chilli, amidon, ulei de susan. Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de […]

Midii marinate

Midii cu vin si parmezan

O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de […]

Midii cu pesto si cartofi

Midii cu pesto si cartofi

Midii cu pesto si cartofi din: cartofi, midii, broccoli, usturoi, unt, vin, lamaie, cascaval, sare, piper, frunza de dafin, otet, marar, sos pesto, rosii. Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o […]

Scoici cu mujdei

Scoici cu mujdei

 Scoici cu mujdei Freci usturoiul pisat cu ulei şi cu sare până rezultă un mujdei cremos. Pe un pla­tou pui frunze de salată, aranezi scoicile curăţate, iar deasupra ornezi cu mujdei. Poţi servi ca aperitiv.               Poftă bună! Incoming search terms:scoici cu mujdei

Scoici de mare (midii) prajite

Scoici de mare (midii) prajite

Midii prajite din: scoici, aluat, ulei, scordolea. Ingrediente: 40 scoici aluat de prăjit 200 g ulei 10 linguri de scordolea (sau o lămîie) Mod de preparare: Scoicile, ca şi racii, trebuie să fie vii. Le spălăm bine şi scoatem cu băgare de seamă carnea din ele. Preparăm, o compoziţie subţire de făină, ulei şi sare […]

Melci cu sos de rosii

Midii sau scoici cu pilaf la capac

Midii sau scoici cu pilaf la capac Ingrediente: 12 capace 250 g orez 150 g capere 36 scoici sau midii 3/4 pahar vin sare boia de ardei iute 150 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 60 g parme­zan ras 1/21 supă   Mod de preparare: Se face un pilaf din 250 g orez, 60 […]

retete

Chefal rosu cu cartofi si scoici

Chefal rosu cu cartofi si scoici din: cartofi, scoici, fileuri de chefal, usturoi, ulei, supa de legume, vin alb, patrunjel, fasole alba, lamaie, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 6 cartofi mari 500 g scoici inchise 4 fileuri de chefal rosu 2 catei usturoi 1 lingura ulei 300 ml zeama peste 300 ml supa de […]

retete

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi din: pulpa de porc, cartofi, concentrat de legume, scoici, muraturi, ulei de masline, vin, suc de lamaie, mirodenii, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 1.5 kg pulpa de porc 1 kg cartofi noi mici 1 l knorr concentrat de legume 100 g muraturi 500 g scoici 100 ml […]

retete

Supa de mariscos

Supă de mariscos din: crevete, midii, scoici, calamar, ceapa, rapane, rosie, dovlecel, boia iute, sofran, supa de peste, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de cutit boia dulce […]

Scoici cu sos tomat

Scoici cu sos tomat din: scoici, ceala, ardei iute, ardei gras, rosii, lamaie, usturoi, vin alb, sare, piepr, patrunjel, cartofi, busuioc, spaghete.   Ingrediente: 500 g scoici in cochilie 1 ceapa alba 1 varf de ardei iute 1 ardei gras rosu mai mare 800 g rosii 3 catei de usturoi 1 lamaie 250 ml vin […]

Paste cu scoici – usor de preparat

Paste cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin alb, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli, pasta de tomate. Poate te intereseaza si: Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel Paste cu scoici si rosii cherry   Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici in cochilie […]

Paella

Paella este o mancare traditionala absolut delicioasa originara din Spania, poate fi considerata chiar regina artei culinare spaniole. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 g de […]