Scoici cu sos tomat

Printeaza

Scoici cu sos tomat

Ingrediente:

  • 500 g scoici in cochilie
  • 1 ceapa alba
  • 1 varf de ardei iute
  • 1 ardei gras rosu mai mare
  • 800 g rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 250 ml vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cartofi noi
  • busuioc
  • paste orzo
  • spaghete

 

 

Mod de preparare:

Se spala scoicile cu o perie, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga vinul alb, sarea si piperul.

Se aseaza oala pe foc si se fierb scoicile pana cand se deschid, se scot cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare. Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie cubulete. Se incing 4 linguri de ulei intr-o cratita, se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul, se calesc 5 minute, apoi se adauga sucul de la lamaie si rosiile taiate cubulete.

Se toarna o cana de apa, se condimenteaza si se fierb pana ce sosul format scade un pic. Se toarna amestecul intr-un blender, se paseaza si se pune din nou in oala. Se adauga scoicile, busuiocul si patrunjelul tocate marunt si se mai fierbe timp de 10 minute.

Se servesc fierbinti, cu paste orzo, cartofi noi sau spaghete alaturi de un pahar de Pinot Gris.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Hmmmmm, nu-mi vine sa cred ca e asa de simpla

  2. Da, este o reteta simpla si gustoasa. Am incercat scoici cu sos tomat si scoici cu sos de lamaie. Sunt doua retete cu scoici extrem de gustoase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.