Midii inabusite cu fenicul si vermut

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru.

Ingrediente:Midii inabusite cu fenicul si vermut

  • 2 kg midii vii
  • 1 căpăţână mare de fenicul
  • 25 g unt
  • 150 g ceapă, tocată
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 175 ml vermut sec
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine midiile, îndepărtân- du-se firele ataşate de carcasă. Se aruncă midiile care au carcasa spartă, sau cele care nu se închid când sunt apăsate.

Se taie feniculul cubuleţe şi se toacă frunzele fin. Se lasă apoi deoparte. Se topeşte untul într-o cratiţă mare, care nu lipeşte, iar apoi se adaugă feniculul tocat, ceapa şi usturoiul. Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc 10 minute sau până când feniculul s-a înmuiat.

Se adaugă în cratiţă vermutul, pătrun­jelul, frunzele de fenicul şi piperul ne­gru şi se dă într-un clocot. Se adaugă midiile, se acoperă şi se fierb 4-5 minute, agitând din când în când cratiţa până când midiile se deschid. Se aruncă midiile care au rămas nedeschise.

Se transferă midiile în patru cas­troane. apoi se toarnă peste ele lichidul din cratiţă şi se serveşte.

Midii inabusite cu fenicul si vermut

Midii inabusite cu fenicul si vermut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.