Peltea de cirese
PrinteazaO reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere.
- 1,5 kg cireşe
- 1 kg zahăr
- 1 kg mere
Mod de preparare:
Se fierb 20 de minute merele curăţate de coajă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele fierte nu se pasează) se va folosi pentru fierberea peltelei.
Se curăţă cireşele de codiţe şi sâmburi şi se presează. Se lasă să se scurgă foarte bine sucul care se filtrează şi se amestecă cu zeama în care au fiert merele.
Dacă rezultă un litru de lichid se amestecă cu un kg de zahăr şi se tecă pe marginea aragazului până ce acesta se topeşte. Apoi se pune să fiarbă la foc mic. Se lasă pelteaua să se lege. Se pune fierbinte în borcane.
Peltea de cirese
Pofta buna!
Incoming search terms:
- peltea de cirese
- peltea de visine
- https://www restaurantedelux ro/peltea-de-cirese html





