Gem de coarne

Printeaza

Gem de coarne din: coarne, zahar, gelifiant.

Ingrediente:Gem de coarne

  • 1 kg coarne
  • 500 g zahăr
  • gelifiant 2:1

 

 

Mod de preparare:

Coarnele se dau în clocot în 250 ml apă şi se pasează. Se iau 1 kg din pulpa astfel obţinută şi se amestecă cu zahărul gelifiant, apoi se dă din nou în clocot.

După 4 minute de fierbere, dacă proba de gelatinizare iese, se toarnă în borcane cât încă fierbe uşor, iar borcanele se întorc cu capul în jos şi se lasă 5 minute.

Coarnele seamănă cu cireşele la formă, dar nu şi din alte puncte de vedere. Şi datorită gustului amar, acest gem se recomandă ca garnitură pentru unele feluri de mâncare, şi nu pentru a fi mâncat pe pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.