Dulceata de cirese cu lamaie

Printeaza

Dulceata de cirese cu lamaie din: cirese, lamaie, zahar.

Ingrediente:Dulceata de cirese cu lamaie

  • 2 kg cireşe
  • 1 lămâie
  • 1,5 kg zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

Speli fructele, le îndepărtezi codiţele şi le scoţi sâmburii. Amesteci cireşele cu zahărul şi dai vasul la frigider peste noapte, ca fructele să lase suc.

A doua zi, adaugi zahărul vanilat şi zeama de lămâie şi pui dulceaţa pe foc mic, amestecând uşor. Iei spuma ori de câte ori este nevoie.

Când siropul s-a legat, torni dulceaţa în borcane sterilizate, le închizi ermetic şi le pui în cămară, după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.