Scoici marinăreşti

Scoici marinăreşti din: scoici, vin, ceapa, patrunjel, usturoi, piper. Ingrediente: 2 kg scoici 300 ml vin alb 2 cepe mici o legatura patrunjel 4 catei de usturoi piper   Mod de preparare: Se spală scoicile bine închise (cele deschise deja se aruncă) în mai multe ape pentru a înlătura nisipul. La nevoie, cu gingăşie, se […]

Midii cu rosii uscate

Midii in ulei cu rosii uscate

Midii in ulei cu rosii uscate din: midii, rosii uscate, ierburi de provence, sare, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 200 g midii 100 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingura amestec de ierburi de Provence sare piper 1 lamaie 200 ml ulei     Mod de preparare: Se curăţă midiile, se freacă cu peria şi […]

Scoici cu smantana si vin

Scoci cu smantana si vin din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 catel […]

Spaghete cu scoici şi calamari

Spaghete cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare, paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii, patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime sare […]

Scoici in vin alb

Scoici în sos de vin – usor de preparat

Scoici în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 lingura apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 catel de […]

Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă

Scoici St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă din: scoici, ulei de masline, boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sos tabasco, sare. Ingrediente: 8-10 scoici St. Jacques (doar carnea) 2 linguri uei de masline 1/2 lingurita boia iute sos: 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt […]

Stridii cu usturoi si sos

Stridii cu usturoi si sos din: stridii, unt, usturoi, pesmet, ceapa, spanac, patrunjel, sos tabasco, pernod, sare, piper alb, sare grunjoasa, ulei de masline, parmezan, patrunjel, felii de lamaie. Ingrediente: 24 stridii 4 linguri unt 2 catei de usturoi, taiati feliute 1/3 cana pesemt 2 linguri ceapa tocata marunt 2 cani spanac fraged, doar frunze, […]

Scoici cu usturoi si ardei iute

Scoici cu usturoi si ardei iute din: scoici, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, vin alb, ardei iute, foaie de dafin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici 3 linguri ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingura faina 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana apa 1 ardei iute, […]

Midii in sos picant cu ardei

Midii în sos picant cu lămâie

Midii în sos picant cu lămâie din: midii, rosii, ardei gras, ardei capia, ardei iute, fenicul, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, paste, orez, cartofi. Ingrediente: 500 g midii 5 rosii un ardei gras un ardei capia un ardei iute mic un fenicul 4 catei de usturoi doua […]

Ciuperci cu creveti si cuscus

Salau cu midii, ciuperci si creveti

Salau cu midii, ciuperci si creveti din: file de slaau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri.   Ingrediente: 6 bucati file de salau (circa 200 g fiecare) 1 cana supa de peste (sau de pui) 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare […]

Scoici cu rosii coapte si usturoi

Scoici cu rosii coapte si usturoi din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper   Mod de […]

Reteta zilei: Scoici invelite in prosciutto

Scoici invelite in prosciutto din: scoici, prosciutto, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 1/2 kg scoici Prosciutto feliat Sare Piper negru proaspat macinat Ulei de masline     Mod de preparare: Puneti scoicile intr-un castron. Stropiti cu ulei de masline, apoi se presara cu sare si piper negru. Amestecati bine. Inveliti scoicile in prosciutto. […]

Cum se prepara Fasole Boabe Borlotti cu scalop (video)

Cum se prepara Fasole Boabe Borlotti cu scalop Retete video:   Cum se prepara Fasole Boabe Borlotti cu scalop   Pofta buna!           poate iti place si: Reteta zilei: Supa de scoici cu smantana   Supa de scoici cu smantana din: unt, ceapa, sare, piper, cartofi, scoici, smantana, absinthe, cimbru, arpagic. […]

Scoici in sos picant

O reteta delicioasa de scoici cu: scoici, lamaie, vin alb, supa de peste, ardei iute, ardei capia, usturoi, unt, frunze de dafin, patrunjel, lamaie, sare, piper, paine neagra, smantana, iaurt. Ingrediente: 2 kg scoici în cochilie o lămâie 150 ml vin alb sec 150 ml supă de peşte un ardei iute 3 ardei capia doi […]

Spaghete cu creveti si vin

Spaghete cu calamar, scoici si creveti

Spaghete cu calamar, scoici si creveti din: rosii, usturoi, scoici, calamar, creveti, spaghete, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii 4 catei de usturoi 400 g scoici 300 g calamar 300 creveti mici 200 g spaghete 100 ml vin alb ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incingem 4-5 linguri ulei […]

Scoici cu sos de rosii

Scoici cu sos de rosii din: scoici, rosii, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scoici-midii 10 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 4 catei de usturoi zeama de lamaie ulei de masline boia de ardei dulce busuioc uscat sare piper   Mod de […]

Scallops Coquille St. Jacques

Scoici St. Jacques învelite în bacon

Scoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper.   Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul […]

Scoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac

Scoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac din: ulei, scoici, rozmarin, usturoi, pesmet, unt, frunze de spanac, rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri ulei 9 scoici St. jacques 1 fir rozmarin 2 catei de usturoi 1 lingura pesmet 1 lingura unt 300 g frunze de spanac proaspat 8 rosii cherry   Mod de preparare: Se […]

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii cuburi 200 ml vin alb sec […]

Spaghete cu sepii

Spaghete cu scoici

Spaghete cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, vin, ulei de masline, morcov, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g scoici congelate o ceapa tocata un pahar cu vin alb 4 linguri de ulei de masline un morcov mic 4 catei de usturoi o cana de rosii pasate din conserva o legatura […]

Reteta zilei: Scoici in sos de bere

Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru proaspat, tocat Sucul […]

Salata cu scoici saint jacques

Salata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de […]

Paella cu spirale si fructe de mare

Paella cu spirale si fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella.   Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras rosu si galben cate 1 […]

retete

Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc

Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc: Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Pentru a prepara sosul, luaţi o mână bună de roşii proaspete, bine coapte, înlăturaţi seminţele şi […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici Saint-Jacques

Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel […]

Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei

O reteta de Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei din: scoici, dovlecei, rosii uscate, mujdei de usturoi, unt, pesmet, supa de legume, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel si vin. Ingrediente: 4 scoici proaspete 2 dovlecei 2 rosii uscate 4 linguri mujdei de usturoi 3 linguri unt topit 5 linguri pesemt 200 ml supa […]

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

O reteta de Coquilles St Jacques cu sunca de Praga din: scoci, sunca de praga si lamaie. Ingrediente: 18 scoici St jacques 6 felii de sunca de Praga, taiate fasii 1 lamaie, taiata felii subtiri   Mod de preparare: Infasoara 12 scoici intr-o felie de sunca si asaza cate 1 felie de lamaie pe cele […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz

O reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi […]

Midii in stil italian

Midii in stil italian

O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin 6 […]

Midii cu usturoi si vin

Midii cu usturoi si vin

O reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin alb 1 kg midi patrunjel tocat   Mod de preparare: Incinge untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga apoi vinul […]

Saint - Jacques A La Coque

Saint – Jacques A La Coque

O reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper. Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1 galbenus 30 g unt […]