Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei

Printeaza

O reteta de Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei din: scoici, dovlecei, rosii uscate, mujdei de usturoi, unt, pesmet, supa de legume, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel si vin.

Ingrediente:

  • 4 scoici proaspete
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii uscate
  • 4 linguri mujdei de usturoi
  • 3 linguri unt topit
  • 5 linguri pesemt
  • 200 ml supa de legume
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 mana patrunjel tocat
  • 100 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se curăţă de coajă dovleceii şi se taie fâşii subţiri (aşa- numitele spaghete).

Restul de dovlecei se taie cuburi şi se călesc în ulei; se stinge cu vin şi se lasă să se evapore.

Se adaugă supă, sare, piper şi mujdei; se lasă să fiarbă la foc moale.

Apoi se adaugă roşiile uscate, tocate.

Se prăjesc puţin spaghetele de dovlecei în unt topit.

Separat, se amestecă pesmetul cu ulei de măsline, coajă şi suc de lămâie, pătrunjel, sare şi piper.

Se curăţă scoicile şi se coc timp de 2 minute în cuptorul încins la 200 °C.

Se aşază pe fiecare farfurie câte un pat de piure de dovlecei, apoi se repartizează spa¬ghete de dovlecei şi scoici.

Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.