Scoici marinăreşti

Printeaza

Scoici marinăreşti din: scoici, vin, ceapa, patrunjel, usturoi, piper.

Ingrediente:Scoici_marinaresti

  • 2 kg scoici
  • 300 ml vin alb
  • 2 cepe mici
  • o legatura patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală scoicile bine închise (cele deschise deja se aruncă) în mai multe ape pentru a înlătura nisipul.

La nevoie, cu gingăşie, se poate folosi o periuţă. Se taie mărunt ceapa, usturoiul si pătrunjelul.

Scoicile se pun într-o cratiţă cu ceapa, usturoiul şi vinul alb şi se aşază pe foc mediu.

Se pune capac şi se lasă pe foc 10 minute, timp suficient pentru ca scoicile să se deschidă.

Se presară, pătrunjel, se potriveşte de piper şi se aduc la masă. Nu se pune sare căci scoicile sunt sărate deja.

Tradiţional, se servesc alături de cartofi prăjiţi.

Scoici marinăreşti

Scoici_marinaresti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.