Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană

Printeaza

Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană din: varza murata, orez salbatic, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, busuioc.

Experimentați o fuziune culinară remarcabilă cu această rețetă de sarmale de post, care combină ingredientele tradiționale românești cu influențe mediteraneene. O alegere ideală pentru cei pasionați de gastronomie și sănătate.

Sarmalele, o mâncare tradițională în România, se adaptează continuu la noi gusturi și culturi. Această variantă îmbină ingredientele clasice cu influențele mediteraneene, oferind o experiență culinară unică și contemporană.

Ingrediente:

  • 1 varză murată mare
  • 200 g orez sălbatic
  • 150 g ciuperci champignon, tocate
  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • Condimente: rozmarin, oregano, busuioc
  • 1 lingură pastă de tomate

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul sălbatic conform instrucțiunilor de pe pachet.

Se călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline, adăugând ciupercile.

Amestecă orezul cu ciupercile și condimentele, adăugând pasta de tomate.

Se împachetează compoziția în frunze de varză.

Sarmalele se așază într-o oală și se fierb într-un sos ușor de roșii.

Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean

Informații Nutriționale per Porție:

  • Calorii: aproximativ 220 kcal
  • Carbohidrați: 35 g
  • Proteine: 5 g
  • Grăsimi: 7 g

 

Sarmalele cu orez sălbatic și ciuperci în stil mediteranean sunt o alegere excelentă pentru cei care caută o variantă sănătoasă și savuroasă de sarmale de post.

Perfecte pentru o masă deosebită și plină de arome, aceste sarmale vor încânta orice iubitor de gastronomie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale vegane cu quinoa

Sarmale vegane cu quinoa

Sarmale vegane cu quinoa din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar. Ingrediente Sarmale : 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi […]

 

Sarmale cu stafide si marar

Sarmale cu stafide si marar

Sarmale cu stafide si marar din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Se pun stafidele la […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.