Sarmale cu stafide si marar

Printeaza

Sarmale cu stafide si marar din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale cu stafide si marar

  • 1 kg varza murata
  • 500 g rosii
  • 4 linguri bulion
  • 100 g stafide
  • 1 cana cu orez
  • 2 cepe
  • 4 linguri de ulei
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun stafidele la înmuiat în apă rece, se scurg şi se dau prin maşina de tocat.

Se ţine şi varza la desărat, schimbând de câteva ori apa. Se scurge bine, se curăţă de cotoare şi se desface în foi. Cele mai mari se păstrează pentru sarmale, iar celelalte se toacă julien.

Se curăţă şi se spală ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte, apoi se adaugă orezul, ales, spălat şi scurs. Când acesta începe să se îngălbenească, se stinge cu 3 linguri de bulion dizolvat în puţină apă, se adaugă stafidele, sare şi piper, continuând fierberea încă 10 minute, pe foc moale.

Se umplu foile de varză cu această compoziţie, se rulează şi se aşază în cratiţă, deasupra unui strat de varză tocată. Peste ele se pune restul de varză tocată, roşiile, curăţate, spălate şi tăiate în felii şi mărarul tocat.

Se toarnă apă cât să le acopere, se adaugă restul de bulion şi se dă la cuptor, la foc moderat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.