Sarmale Vegetariene cu Ciuperci și Quinoa

Printeaza

Sarmale Vegetariene cu Ciuperci și Quinoa din: foi de varza murata, quinoa, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion de rosii, sare, piper, cimbru, marar, frunze de dafin, paprika afumata.

Descoperiți o variantă modernă și sănătoasă a clasicei rețete de sarmale românești cu aceste Sarmale Vegetariene cu Ciuperci și Quinoa.

O rețetă plină de savoare și nutrienți, perfectă pentru cei care caută o alternativă vegetarienă fără a compromite gustul tradițional.

Ingrediente:

  • 1 kg foi de varză murată
  • 300 g quinoa
  • 500 g ciuperci tocate
  • 2 cepe mari, tocate
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 g bulion de roșii
  • Sare, piper, cimbru, mărar
  • Frunze de dafin
  • 1 lingură paprika afumată

 

Mod de preparare:

Fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj și las-o să se răcească.

Într-o tigaie, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin translucide. Adaugă ciupercile și gătește până se înmoaie.

Combină quinoa cu amestecul de ciuperci și condimentează cu sare, piper, cimbru și mărar.

Pregătește foile de varză, îndepărtând nervurile groase.

Plasează o cantitate mică din amestec pe fiecare foaie de varză și rulează strâns.

Așază sarmalele într-o oală. Adaugă bulionul de roșii, frunzele de dafin și paprika. Acoperă cu apă.

Lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 2 ore.

 

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 180 kcal
  • Carbohidrați: 25 g
  • Proteine: 8 g
  • Grăsimi: 7 g

Aceste Sarmale Vegetariene cu Ciuperci și Quinoa reprezintă o reinterpretare modernă a unei rețete tradiționale românești, oferind o alternativă sănătoasă și delicioasă pentru vegetarieni și nu numai.

Cu un echilibru perfect între gust și nutrienți, această rețetă demonstrează cum tradiția și inovația se pot îmbina armonios în bucătărie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale în foi de varză

Sarmale cu orez, nuci si stafide

Sarmale cu orez, nuci si stafide din: orez, telina, ceapa, nuci, stafide, sare, bulion, zahar. Ingrediente: 1/4 kg orez 2 ţeline 2 morcovi 2 cepe 30-40 nuci tocate 100g stafide sare 2 linguri cu bulion 1 lingură cu zahăr   Mod de preparare: Alegeţi orezul bob cu bob, îl spălaţi în mai multe ape, îl […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.