Rata cu garnitura de gulii

Rata cu garnitura de gulii

Rata cu garnitura de gulii din: rata, gulii, sare, verdeata, otet, unt. Ingrediente: 1 raţă 5-6 gulii tinere sare 1 cană cu supă de carne verdeaţă tocată 1 lingură cu oţet 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Marinaţi raţa în apă cu oţet, sare şi usturoi 4-6 ore, după ce a fost curaţata […]

Fazan copt la ceaun

Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazan sau rata salbatica in vin dulce din: fazani sau rate salbatice, slanina afumata, ciuperci, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 fazani sau 2 raţe (vânat cu pene) 400 g slănină afumată 1/2 kg ciuperci 1 linguri cu unt 1/2 l vin alb sau rose dulce 1 lingură cu sare piper boabe     Mod […]

Piftie de porc cu usturoi si ceapa

Piftie de rata

Piftie de rata din: carne de rata, ceapa, usturoi, sare, gelatina. Ingrediente: 1.3 kg carne de raţă (pulpe, aripi, picioare, cap, gât) sare 1 ceapă 2 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină           Mod de preparare: Puneţi bucăţile de carne la fiert, când apa clocoteşte. Adunaţi foarte bine spuma, […]

Cum se prepara Piept de rata si rissoto (VIDEO)

Cum se prepara Piept de rata si rissoto din: piept de rata, ceapa, usturoi, orez, supa de pui, parmezan, sare, piper, verdeata. Pieptul de rață este o alegere sofisticată și gustoasă pentru o cină specială, iar atunci când este combinat cu risotto, rezultatul este o explozie de arome și texturi care încântă papilele gustative.   […]

Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

Piept de rata cu mousse de dovleac

Piept de rata cu mousse de dovleac din: rata, morcov, telina, ceapa, usturoi, dovleac, supa de pui, smantana, ulei, gelatina, sare, piper, lamaie, portocale, zahar brun, vin. Ingrediente: 1 raţă (2,5 kg sau două piepturi de raţă şi două aripi) 1 morcov 3 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi Pentru mousse: 350 […]

Supa cu taitei

Supa de rata cu taitei

Supa de rata cu taitei din: tacamuri de rata, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, pastarnac, taitei, sare.   Ingrediente: tacâmuri de raţă 3 morcovi 2 cepe o felie rădăcină telină 0 rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac tăiţei sare   Mod de preparare: Tacâmurile de raţă se spală foarte bine şi se curăţă, dacă este cazul. Se […]

Supă picantă cu sos de soia

Supa picanta de rata

Supa picanta de rata din: pulpa de rata, ulei de arahide, chili, usturoi, hasme, sos de peste, ciuperci, sos de chili, lapte de cocos, busuioc. Ingrediente: 400 g pulpă de raţă sau resturi de friptură de raţă 1-2 linguri ulei de arahide 3 buc. chili roşu 3 căţei de usturoi 3 hasme 3 linguri sos […]

Rata pe varza calita

Rata cu varza – reteta usor de preparat

Rata cu varza din: rata, cimbru, miere, sare, piper, varza, ceapa, otet, portocala, untura. Ingrediente: 1 raţă de 1,5 kg 3 crenguţe de cimbru 1 lingură cimbru uscat 2 linguriţe miere sare piper Pentru garnitura de varză: 1 varză medie 4 cepe mici 2 linguri oţet din vin roşu sucul unei portocale 2 linguri untură […]

Piept de rata cu sos de marsala

Rata cu orez

Rata cu orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de soia, ceapa, ananas, ardei, coriandru.   Ingrediente: 2 piepţi de raţă, fără piele 1 lingură pastă roşie de curry tailandez coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus felii extra pentru sevit 140 g de orez […]

Piept de rata pe pat de papaya

Piept de rata cu fructe de padure si sparanghel

Piept de rata cu fructe de padure si sparanghel din: piept de rata, plante aromatice, fructe de padure, vin rosu, zahar, supa de pasare, grasime, sare, piper, sparanghel. Ingrediente: 10 jumătăţi piept de raţă (200 g fiecare) 30 g plante aromatice (cimbru, salvie, maghiran) sare piper Pentru sosul de fructe de pădure: 500 g fructe […]

Raţă friptă cu portocale şi miere

Rata fripta cu sos de coacaze

Rata fripta cu sos de coacaze din: rata, vin, visinata, afinata, coniac, unt, boia, miere, sare, coacaze, zahar, unt, lamaie. Ingrediente: 1 raţă 250 ml vin dulce, alb sau roşu 1 păhărel cu vişinată, afinată sau coniac 2 linguri cu unt 2 linguri cu untură 1 linguriţă cu boia 1 lingură cu miere sare Pentru […]

Rata pe pat de orez

Rata pe pat de orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de fasole, ceapa rosie, ananas, ardei iute, coriandru.   Ingrediente:  2 bucăţi piept de raţă, pielea îndepărtată 1 lingură pastă roşie de curry coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus sferturi pentru servit 140g […]

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Rata cu slanina, ciuperci si smantana

Rata cu slanina, ciuperci si smantana din: raţă, slănină, untură, ciuperci, ceapă, usturoi, dafin, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 1 raţă 50 g slănină 2 linguri untură 200 g ciuperci 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 1 foaie dafin 2-3 linguri smântână 1/2 lămâie sare     Mod de preparare: Raţa o cureţi, o speli, o presari cu sare şi o […]

Piept de rata cu smochine

Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume

Piept de rata cu smochine si ghiveci de legume din: piept de raţă, vin de Marsala, smochine uscate, sare, piper, vânătă, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de măslinei extravirgin.   Ingrediente: 1 piept de raţă 120 g de vin de Marsala 4 smochine uscate sare şi piper Pentru ghiveci: 1 vânătă 1 ardei gras 1 cartof 2 dovlecei 1 morcov ulei de măslinei extravirgin sare   Mod de […]

Piept de rata in sos de chili cu orez

Piept de rata in sos de chili cu orez din: piepţi de raţă (cu piele), sare, piper negru, ardei iuţi roşii, zahăr, oţet de vin alb, orez, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de raţă (cu piele) 1 bob piper negru 3 ardei iuţi roşii 6 linguri zahăr 3 linguri oţet de vin alb 300 g orez coaja rasă de la 1 […]

Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie

Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie din: iaurt gras, maioneză, usturoi, sare, piper, chili, piepţi de raţă, rosii, ceapa verde, frunze de spanac proaspăt, salată verde, sfeclă roşie de la borcan. Ingrediente: 150 g iaurt gras 50 g maioneză 1 căţel de usturoi sare piper chili 600 g piepţi de raţă 4 roşii 2 cepe verzi 120 g frunze […]

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez din: piept de rată, sos de soia, miere, tăiţei laţi de orez, limete, ţelina apio, ulei de arahide, frunze de mentă, frunze de busuioc, alune, ardei iuti. Ingrediente: 600 g piept de rată 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu miere 200 g tăiţei laţi de orez 4 limete […]

Retete Salate

7 Salate simple (2015)

Salate simple: Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata (video) Salata de fructe cu piept de rata: Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata: Read more » Reteta zilei: Salata de pui cu sote de legume si quinoa Salata de pui cu sote de legume si quinoa din: quinoa, […]

Rata cu varza si marar

Rata cu varza si marar din: piept şi pulpe de raţă, muştar, lamaie, sare, piper negru macinat, cimbru uscat, varza alba, ulei, marar verde, bors. Ingrediente: 1 piept şi 2 pulpe de raţă 2 linguri muştar 1 lămâie sare piper negru măcinat cimbru uscat mărunţit 1 varză albă de 1 1/2 kg 2-3 linguri ulei mărar verde […]

retete

Tocanita bulgareasca cu rata

Tocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel.   Ingrediente:  1 raţă potrivit de mare ceapă roşie 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi roşii pastă de tomate ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. […]

Piept de rata cu sos iute

Piept de rata cu sos iute din: piept de rata, sare, piper, ardei iute, zahar, otet de vin, orez, coaja de lamaie.   Ingrediente:  4 piepţi de raţă (cu piele) sare 1 bob piper negru 3 ardei iuţi roşii 6 linguri zahăr 3 linguri oţet de vin alb 300 g orez coaja rasă de la […]

retete

Rata cu struguri si lichior

Rata cu struguri si lichior din: carne de raţă, unt, coniac, lichior, orez, struguri albi, sare. Ingrediente: câteva bucăţi carne de raţă 150 g unt 50 ml coniac 50 ml lichior 200 g orez 1 kg struguri albi sare Mod de preparare: Căleşti carnea în 75 g unt şi laşi să fiarbă înăbuşit, apoi adaugi […]

retete

Rata cu hagina si chili

Rata cu hagina si chili din: raţă, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat,  zahăr, ulei de arahide. Ingrediente: 1 raţă 3 bucăţi hagina 10 chili uscaţi 1 lingu­riţă praf de chili 2 linguri sos de soia sare 2 linguri vin 1 lin­guriţă bicarbonat 3 linguriţe zahăr 1 1/2 ceaşcă ulei […]

retete

Rata inabusita in bere

Rata inabusita in bere din: raţă de aproximativ 2 kg, bere, sare, vin, bicarbonat, rădăcină ghimbir, piper. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 1 sticlă de bere 3 linguriţe sare 2 linguri vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir un praf de piper Mod de preparare: Raţa, curăţată şi spălată bine, se pune […]

retete

Rata cu miere si busuioc

Rata cu miere si busuioc din: boboc de raţă, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc, sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1 l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi, bine curăţat şi spălat, se unge în interior cu […]

retete

Rata la tigaie cu scortisoara si anason

Rata la tigaie cu scortisoara si anason din: raţă de aproximativ, făină albă de grâu, ouă, sos de soia, sare, vin de gătit, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, piper, anason, scorţişoară. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 – 2,5 kg 3 linguri cu vârf făină albă de grâu 2 ouă 5 linguri sos de soia 1 lingură sare […]

Rata umpluta cu ciuperci

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa din: raţă, măruntaie (inimă, ficat, pipotă), ciuperci, ulei, chifla, oua, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă măruntaie (inimă, ficat, pipotă) 1 conservă ciuperci ulei 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa. O freci cu sare. Fierbi măruntaiele în apă cu un praf de sare. […]

Reteta zilei: Pizza cu carne de rata

Pizza cu carne de rata din: apa, ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie, pulpe de rata, sos, ardei iute, ghimbir, ardei copt, ceapa verde, castravete. Poate te intereseaza si Pizza cu aluat din faina integrala Ingrediente pentru blat: 150ml apa 3 linguri ulei de măsline 250gr faina sare 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță […]

Salata de pere caramelizate cu piept de rata

Salata de pere caramelizate cu piept de rata din: piept de rata, salata valeriana, pere, miere, unt, ceapa rosie, vin rosu, foi de placinta, dafin. Ingrediente:  16 felii piept de raţă fiert sau fript 200g de salată valeriană 2 pere 2 linguriţe de miere 50g de unt 1 ceapa rosie 200ml de vin roşu 2 […]

retete

Raţă sălbatică în sos picant

Raţă sălbatică în sos picant din: rata, ulei, vin, pasta de tomate, faina, mustar, ceapa, telina, castraveciori, dafin, cimbru, piper, otet, sare. Ingrediente: 1 raţă 100 ml ulei 100 ml vin 1 lingură pastă de tomate 1 lingură de făină 1/2 lingură de muştar 100 g ceapă 1/2 ţelină 200 g castraveciori 1 foaie de […]

retete

Raţă cu măsline si pasta de tomate

Raţă cu măsline si pasta de tomate din: rata, unt, untura, ceapa, faina, pasta de tomate, masline, sare. Ingrediente: 1 raţă 1 lingură de unt sau untură 4 cepe 1 linguriţă de făină 1 lingură pastă de tomate 200 g măsline sare Mod de preparare: Raţa se taie bucăţi care se prăjesc cu o jumătate de […]

retete

Raţă cu ciuperci – usor de preparat

Raţă cu ciuperci din: rata, ulei, usturoi, cimbru, foi de dafin, vin alb, sare, piper, ciuperci, unt, smantana, rosii, mere. Rata cu gutui Rata cu ciuperci si vin Rata cu fistic   Ingrediente: 1 raţă 4 linguri ulei usturoi cimbru foi de dafin vin alb sec sare piper 1 cutie de ciuperci conservate sau 1/4 […]