Piept de rata cu sos de portocale – usor de preparat

Printeaza

Piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, miere, sare.

 

Ingrediente:Piept de rata cu sos de portocale

  • 1 piept de raţă
  • 2 portocale întregi
  • zeama de la două portocale
  • 1 linguriţă cu miere
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Curăţă pieptul de raţă de eventualele oase şi împarte-l în 2 părţi egale.

Spală-l, usucă-l bine cu un şervet şi crestează pielea.

Pune carnea la prăjit, mai întâi pe partea cu piele, apoi întoarce-o.

Prăjeşte-o până se rumeneşte frumos. In interior trebuie să rămână roz. Scoate carnea şi păstreaz-o deoparte.

Curăţă portocalele de coajă şi rupe-le în felii. Rumeneşte-ie puţin în tigaia în care rămas grăsimea de la prăjit.

Intr-o tavă, aşază carnea, feliile de portocale rumenite, apoi toarnă sucul de portocale amestecat cu miere.

Asezonează cu sare. Coace în cuptorul încălzit la foc mediu, timp de 30 de minute.

Intoarce carnea la mijlocul timpului de preparare.

Serveşte carnea tăiată în felii, cu garnitură de legume sau salată, felii de portocale şi sos.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Piept de rata condimentat

Piept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2 linguri ulei de măsline frunze de busuioc sare piper Pentru […]

 

Piept de rată umplut cu dovlecei şi ciuperci

O reteta deliciosa de piept de rata: dovlecel, ciuperci, unt, usturoi, sare, cimbru, ulei, ceapa, rosii cherry, faina. Ingrediente: 1 dovlecel (250 g) 150 g ciuperci 50 g unt 1 căţel de usturoi sare 1 crenguţă de cimbru 4 bucăţi de piept de raţă (800 g) 2 linguri de ulei 2 cepe mici 200 g […]

 

Piept de rată cu portocale

Piept de rată cu portocale din: piept de rata, portocale, lichior de portocale, zahar brun, sare, piper, oregano si boia. Ingrediente: 3 piepti de rata 4-5 portocale 5 linguri de lichior de portocale 2 linguri de zahar brun sare piper oregano boia   Mod de preparare: Se spală piepţii şi se crestează partea cu pieliţa […]

 

Piept de rata umplut cu sos de macris

Piept de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 200 g carne tocata de pui 1 morcov 1 ceapa 2 linguri sos Worcester 100 g unt 1 lingura faina 500 […]

 

Piept de rata cu piure delicios de mere

Piept de rata cu piure delicios de mere din: piept de rata, chifle, ciuperci, ceapa, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper alb, maghiran, salata verde, telina verde, oua, mere, zeama de lamaie, miere, vin, sare si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 piept de raţă de circa 1 kg 2 chifle înmuiate 100 g ciuperci champignon […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.