Mancare Fasole

Fasole Tradițională cu Ciolan Afumat la Ceaun – Aromă Autentică Românească

Fasole Tradițională cu Ciolan Afumat la Ceaun – Aromă Autentică Românească din: fasole boabe, ciolan afumat de porc, ceapa, usturoi, morcovi, foiae de dafin, sare, piper, boia dulce, ulei. Meta descriere: Descoperă rețeta tradițională românească de fasole cu ciolan afumat la ceaun. Află pașii simpli pentru un gust autentic, îmbogățit cu istoria culinară a României. […]

Lebar

Lebăr de Casă – Savoare și Tradiție Românească

Lebăr de Casă – Savoare și Tradiție Românească din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia de ardei, maghiran, mate de porc. Această rețetă de lebăr de casă vă va transporta în inima tradițiilor culinare românești. Preparat cu ingrediente proaspete și multă pasiune, fiecare porție de lebăr este o […]

Slanina

Conservarea Slăninei pentru Iarnă în Borcan – Secretul Bucătăriei Tradiționale

Conservarea Slăninei pentru Iarnă în Borcan – Secretul Bucătăriei Tradiționale din: slanina proaspata de porc, sare de mare, boia de ardei dulce, piper, usturoi, borcane. În gastronomia românească, slănina are o prezență marcantă, fiind folosită în multe rețete tradiționale, cum ar fi mămăliga cu slănină, fasole cu ciolan, sau ca aperitiv simplu, tăiată în felii […]

Lebar

Lebăr Tradițional Românesc – Rețetă Autentică și Nutrițională

Lebăr Tradițional Românesc – Rețetă Autentică și Nutrițională din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, cimbru, mate de porc. Descoperiți secretul preparării autentice a lebărului tradițional românesc! Această rețetă veche, îmbogățită cu istoria sa culturală, vă va ghida pas cu pas pentru a realiza un lebăr delicios […]

Sarmale

Sarmale Delicioase în Frunze de Varză

Sarmale Delicioase în Frunze de Varză din: carne de porc, varza murata, orez, ceapa, pasta de tomate, paprika, sare, piper, marar, ulei, bulion de rosii, frunze de dafin. Învață cum să prepari sarmale delicioase în frunze de varză, o rețetă autentică românească. Perfecte pentru orice ocazie festivă, aceste sarmale îți vor încânta invitații cu aroma […]

jambon

Jambon de Porc cu Legume : O Rețetă Delicioasă și Nutritivă

Jambon de Porc cu Legume : O Rețetă Delicioasă și Nutritivă din: jambon de porc, ardei, ceapa rosie, usturoi, broccoli, ulei de masline extravirgin, rozmarin, oregano. Ingrediente: 500g jambon de porc, feliat 1 ardei roșu, tăiat julienne 1 ardei galben, tăiat julienne 1 ceapă roșie, tăiată julienne 2 căței de usturoi, mărunțiți 200g broccoli, tăiat […]

jambon

Jambon de Porc Glazurat cu Miere și Scorțișoară

Jambon de Porc Glazurat cu Miere și Scorțișoară din: jambon de porc, miere, scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg jambon de porc 4 linguri miere 2 lingurițe scorțișoară Sare, piper după gust 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Amestecați mierea și scorțișoara pentru a crea […]

Cârnați Tradiționali: O Rețetă Autentică

Cârnați Tradiționali: O Rețetă Autentică din: carne de porc, slanina, usturoi, sare, piper, mate de porc. Descoperă secretul preparării celor mai delicioși cârnați tradiționali, o rețetă autentică care îmbină gustul unic cu o abordare sănătoasă. Acești cârnați casnici sunt perfecți pentru o masă savuroasă și nutritivă, fiind realizați cu ingrediente proaspete și naturale. Învață cum […]

retete

Piftie Tradițională Românească

Piftie Tradițională Românească din: picioare si urechi de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, sare. Rețeta noastră de piftie tradițională românească este o îmbinare perfectă între gust, tradiție și nutriție. Această delicatesă culinară, cu rădăcini adânci în istoria gastronomică a României, reprezintă un adevărat festin pentru iubitorii de preparate […]

Carnati

Cârnați de porc Tradiționali

Cârnați de porc Tradiționali din: carne de porc, sare, piper, usturoi, boia dulce, coriandru, mat de porc. Acești cârnați reflectă autenticitatea bucătăriei tradiționale, oferind un gust bogat și o experiență culinară autentică. Preparați folosind ingrediente proaspete și naturale, cum ar fi carne de porc de înaltă calitate, condimente aromatice și ierburi, acești cârnați se disting […]

Pulled Pork Picant

Pulled Pork picant din: cotlet de porc, zahar brun, paprika afumata, chili, sare grunjoasa, piper negru, usturoi pudra, ceaap pudra, otet de mere, sos bbq picant Descoperă o variație epică a clasicului pulled pork, îmbogățită cu note picante și savoare profundă. Această rețetă aduce un gust modern preparatului tradițional, perfect pentru cei care iubesc mâncărurile […]

retete

Platou Țărănesc Românesc

Platou Țărănesc Românesc din: carne de porc, carnati de casa, slanina afumata, branza de burduf, telemea de oaie, rosii, ardei grasi, castraveti murati, ceapa rosie, paine de casa. Descoperă rețeta tradițională , o combinație perfectă de gust și istorie, încărcată cu arome autentice românești. Bogată în proteine și perfectă pentru un prânz sățios sau o […]

retete

Carnați cu Condimente – Secrete din Bucătărie

Carnați cu Condimente – Secrete din Bucătărie din: carne de porc, carne de vita, slanina tocata, usturoi, sare, piper, boia de ardei, vin rosu, mare de carnati.   Ingrediente: 1 kg carne de porc tocată 1/2 kg carne de vită tocată 200 g slănină tocată 4 căței de usturoi, pisat 2 lingurițe sare 1 linguriță […]

retete

Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne

Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne din: ardei grasi, carne tocata, ceapa orez, rosii, sare, piper, pasta de rosii, bulion, frunze de patrunjel.   Ingrediente: 10 ardei grași, curățați și descojiți 500 g carne tocată (amestec de vită și porc) 1 ceapă, tocată mărunt 200 g orez 2 roșii, tocate 2 linguri ulei Sare […]

retete

Pateu de Casă Românesc – Rețetă Tradițională cu Ingrediente Simple

Pateu de Casă Românesc – Rețetă Tradițională cu Ingrediente Simple din: ficat de porc sau pui, slanina afumata, ceapa, usturoi, lapte, oua, sare, piper, frunze de dafin, boia dulce.   Ingrediente: 500g ficat de porc sau pui 200g slănină afumată 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 100ml lapte 2 ouă Sare și piper după […]

retete

Rețetă de Ciorbă Rădăuțeană de porc: Cum să pregătiți o delicatesă tradițională

Rețetă de Ciorbă Rădăuțeană de porc: Cum să pregătiți o delicatesă tradițională din: piept de pui sau carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras rosu, leustean, marar, oua, apa, sare, piper, smantana, otet de vin alb. Ciorba Rădăuțeană se caracterizează prin savoarea sa unică, obținută prin folosirea legumelor proaspete și a […]

retete

Ciorbă de Perișoare Autentică: Rețetă Tradițională și Nutrițională

Ciorbă de Perișoare Autentică: Rețetă Tradițională și Nutrițională din: carne tocata de vita sau porc, oua, orez, patrunjel, ceapa, morcovi, cartofi, bulion, sare, piper, leustean. Ingrediente: 500g carne tocată de vită sau porc 2 ouă 50g orez 1 legătură de pătrunjel 1 ceapă mare 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri de bulion sare, piper și […]

Chiftele

Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase

Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase din: carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, pesmet, lapte, ou, sare, piper, boia dulce, patrunjel, ulei de masline.   Ingrediente: 500g carne de vită sau carne de porc (sau o combinație) 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, zdrobiți 1/2 […]

retete

Sarmale – Rețeta Tradițională

Sarmale – Rețeta Tradițională din: carne tocata, varza murata, ceapa, orez, ulei, bulion, sare, piper, foi de dafin, marar. Descoperă rețeta autentică de sarmale românești, un deliciu culinar cu rădăcini adânci în tradiția noastră.   Ingrediente: 1 kg carne tocată (amestec de porc și vită) 1 varză murată mare 2 cepe mari 200g orez 2 […]

retete

Rețetă de Gulaș de Porc – Cum să prepari un delicios gulaș de porc

Rețetă de Gulaș de Porc – Cum să prepari un delicios gulaș de porc din: carne de porc, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, boia de ardei, cimbru, paprika, rosii, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g carne de porc tăiată cuburi 2 cepe mari, tocate mărunt 2 ardei grași (1 roșu și 1 verde), […]

retete

Slănină afumată – Reteta simpla si usor de preparat

Slănină afumată – Reteta simpla si usor de preparat din: slanina, sare grunjoasa, zahar, piper negru, usturoi, frunze de dafin.   Ingrediente: 1 kg de slănină proaspătă, cu piele 100 g de sare grunjoasă 50 g de zahăr 10 boabe de piper negru 5 căței de usturoi, zdrobiți Frunze de dafin   Mod de preparare: […]

retete

Lasagna Italiană: Rețetă savuroasă și ușor de preparat

Lasagna Italiană: Rețetă Savuroasă și Ușor de Preparat din: foi de lasagna, carne de vita, usturoi, rosii, ulei de masline, oregano, busuioc, sare, piper, branza ricotta, mozzarella, parmezan, oua. Lasagna este un fel de mâncare clasic italian, cu straturi bogate de paste, sos de carne și brânză. Această rețetă aduce aromele autentice ale bucătăriei italiene […]

Rețetă delicioasă de hamburgeri de vită și porc

Rețetă delicioasă de hamburgeri de vită și porc din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piperchifle, salata, rosii, ceapa rosie, branza.   Ingrediente: 250g carne de vită mărunțită 250g carne de porc mărunțită 1 ceapă mică, tocată fin 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 ou 1/2 cană pesmet 1 linguriță […]

retete

Ciorba de perișoare – Rețetă tradițională și delicioasă

Ciorba de Perișoare – Rețetă Tradițională și Delicioasă din: carne de vita sau porc, ceapa, oua, orez, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartof, ardei gras, apa, sare, piper, marar.   Ingrediente: 500g carne de vită sau porc, măcinată 1 ceapă, tocată fin 2 ouă 2 linguri orez 2 morcovi, cubulețe 1 rădăcină de pătrunjel, cubulețe […]

retete

Rețetă de Cotlet de Porc Fără Os – Cum să Gătești Cotletul Perfect

Rețetă de Cotlet de Porc Fără Os – Cum să Gătești Cotletul Perfect din: cotlete de porc fara os, ulei de masline, usturoi, boia, sare, piper negru, cimbru, rozmarin.   Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os 2 linguri ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță boia de ardei dulce 1 linguriță […]

retete

Gulaș de Porc Autentic – Rețetă Delicioasă

Gulaș de Porc Autentic – Rețetă Delicioasă din: carne de porc, ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, paprika, foi de dafin, supa de pui, sare, piper, cartofi, smantana, marar.   Ingrediente: 500g carne de porc (ulei de porc sau slănină pentru a prăji) 2 cepe mari, […]

retete

Coaste de porc glazurate cu miere și muștar la cuptor

Coaste de Porc Glazurate cu Miere și Muștar la Cuptor din: coaste de porc, miere, mustar, usturoi, boia de ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline.   Ingrediente: 1.5 kg de coaste de porc 3 linguri de miere 2 linguri de muștar 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță de boia de ardei dulce […]

retete

Chili con carne – reteta de baza

Chili con carne din: carne tocata de vita sau porc, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, fasole rosie, condimente, ulei, sare, piper, branza, smantana, avocado.   Ingrediente: 500g carne tocată de vită sau porc (sau o combinație) 1 ceapă mare, tocată 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 ardei iute sau mai mult, în funcție de preferințe […]

retete

Rețetă de Parjoale Moldovenești – Cum să prepari parjoale delicioase

Rețetă de Parjoale Moldovenești – Cum să prepari parjoale delicioase din: carne de porc, carne de vita, ceapa, usturoi, oua, pesmet, patrunjel, sare, ulei. Parjoalele sunt un fel tradițional de mâncare din bucătăria moldovenească, cunoscute pentru gustul lor delicios și textura suculentă. Aceste chiftele sunt făcute din carne de porc și vită tocată, amestecată cu […]

retete

Rețetă delicioasă de piftie de porc – Tradiția culinară românească

Rețetă delicioasă de piftie de porc – Tradiția culinară românească din: picior de porc, capat, rinichi de porc, ceapa, usturoi, foi de dafin, boabe de piper negru, sare, otet, zeama de lamaie, apa. Ingrediente: 1 picior de porc (aproximativ 1,5 kg) 1 cap de porc (aproximativ 1 kg) 1 rinichi de porc (opțional) 2 cepe […]