Chili con carne – reteta de baza

Printeaza

Chili con carne din: carne tocata de vita sau porc, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, fasole rosie, condimente, ulei, sare, piper, branza, smantana, avocado.

 

Ingrediente:

  • 500g carne tocată de vită sau porc (sau o combinație)
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ardei iute sau mai mult, în funcție de preferințe (cum ar fi ardeiul jalapeño sau serrano), tocat fin
  • 1 conservă (400g) de roșii tocate
  • 1 conservă (400g) de fasole roșie (sau neagră), scursă și clătită
  • 2 linguri de amestec de condimente pentru chili (sau după gust, folosind pudră de chili, pudră de paprika, oregano, cumin, sare și piper)
  • 1 lingură de ulei de gătit
  • Sare și piper, după gust
  • Opțional: brânză rasă, smântână, avocado sau cilantro pentru garnisire

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă sau o oală mare la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți-le până devin moi și aromele se eliberează, aproximativ 2-3 minute.

Adăugați carnea tocată și amestecați-o bine pentru a se desface și a se rumeni uniform.

După ce carnea este rumenită, adăugați ardeii iuți și amestecul de condimente pentru chili. Continuați să gătiți timp de câteva minute pentru a permite condimentelor să-și dezvolte aromele.

Adăugați roșiile tocate și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când carnea este gătită și amestecul s-a îngroșat.

Adăugați fasolea scursă și clătită și continuați să gătiți timp de încă 10-15 minute până când fasolea este încălzită și chili-ul are o consistență groasă.

Gustați și ajustați gustul cu sare și piper, după preferințe.

Serviți chili con carne cald, garnisit cu brânză rasă, smântână, feliuțe de avocado sau frunze de cilantro, dacă doriți.

Chilli con carne poate fi servit cu orez, nachos, pâine de porumb sau tortillas, în funcție de preferințe. Este un fel de mâncare reconfortant și plin de savoare, iubit de mulți pentru gustul său picant și aromat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chili con Carne si galuste

Chili con Carne si galuste

O reteta delicioasa de chili con carne si galuste din: ardei iute, carne tocata, mini galuste, boabe de fasole rosie, porumb, sare, piper, ceapa, usturoi, ulei vin rosu, rosii, supa si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 400 g carne tocata 400 g mini galuste de congelate 1 conserva boabe de fasole rosie […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.