Rețetă de Parjoale Moldovenești – Cum să prepari parjoale delicioase

Printeaza

Rețetă de Parjoale Moldovenești – Cum să prepari parjoale delicioase din: carne de porc, carne de vita, ceapa, usturoi, oua, pesmet, patrunjel, sare, ulei.

Parjoalele sunt un fel tradițional de mâncare din bucătăria moldovenească, cunoscute pentru gustul lor delicios și textura suculentă.

Aceste chiftele sunt făcute din carne de porc și vită tocată, amestecată cu condimente și ouă, apoi prăjite până devin crocante și aromele se contopesc.

 

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 500g carne de porc tocată
  • 500g carne de vită tocată
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 ouă
  • 100g pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei pentru prăjit

 

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecă carnea de porc și de vită tocată.

Adaugă ceapa tocată, usturoiul zdrobit, ouăle, pesmetul și pătrunjelul tocat fin. Condimentează cu sare și piper după gust.

Amestecă toate ingredientele până obții o compoziție omogenă.

Formează parjoalele în formă de chiftei și presară puțin pesmet peste fiecare pentru o crustă crocantă.

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește parjoalele până devin aurii și se gătesc complet, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Scoate parjoalele pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Rețetă de Parjoale Moldovenești – Cum să prepari parjoale delicioase

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 350 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 15g
  • Proteine: aproximativ 30g
  • Grăsimi: aproximativ 18g

 

Rețeta de parjoale moldovenești a fost transmisă de-a lungul generațiilor și este apreciată pentru simplitatea sa.

Această mâncare reprezintă o parte importantă a gastronomiei moldovenești și este adesea servită la mesele festive și în evenimente speciale.

Această rețetă de Parjoale Moldovenești este o adevărată bucurie pentru papilele gustative și poate fi pregătită cu ușurință în confortul casei tale.

Savurează aceste parjoale delicioase alături de garnituri ca cartofi piure sau legume la grătar pentru o experiență culinară moldovenească autentică.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]

 

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Parjoale de varza cu smantana

Parjoale de varza cu smantana din: varza, paine, lapte, untdelemn, oua, smantana, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg varză albă 100 g pâine 50 ml lapte 100 ml untdelemn sau untură 3 ouă 2 linguri smântână sare piper mărar şi pătrunjel verde   Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se opăreşte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.