Retete delicioase: Parjoale moldoveneşti

Printeaza

O reteta gustoasa de parjoale moldovenesti cu:carne de porc, carne de vita, oua, paine neagra, lapte, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, salata verde, untura, faina, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Parjoale moldoveneşti

  • 1/2 kg carne de porc
  • 1/2 carne de vită
  • 3 ouă
  • 3 felii pâine neagră
  • 100 ml lapte
  • 2 cepe medii
  • 3 căţei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 roşii
  • salată verde
  • untură
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se dau prin maşina de tocat mai întâi carnea, iar apoi pâinea înmuiată în lapte. Se adaugă usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat. Ceapa se dă pe răzătoarea mare, apoi se căleşte puţin într-o lingură de untură şi se amestecă cu carnea.

Se adaugă cele două ouă, sare şi piper după gust şi se amestecă bine întreaga compoziţie. Tocătura se lasă deoparte 20 de minute.

Pe o farfurie se amestecă făină şi pesmet(pesmetul să fie la jumătatea cantităţii de făină). Se încinge untura într-o tigaie sau într-un tuci.

Se modelează pârjoalele în forma dorită cu mâinile umezite. Carnea se trece prin pesmetul amestecat cu făină apoi se pune în untura încinsă.

Se întorc bine pe toate părţile timp de 6-7 minute, apoi se mai lasă 2 minute la foc mediu, acoperite cu un capac. Se servesc cu salată si roşii.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.