Retete delicioase: Parjoale moldoveneşti
PrinteazaO reteta gustoasa de parjoale moldovenesti cu:carne de porc, carne de vita, oua, paine neagra, lapte, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, salata verde, untura, faina, pesmet, sare, piper.
- 1/2 kg carne de porc
- 1/2 carne de vită
- 3 ouă
- 3 felii pâine neagră
- 100 ml lapte
- 2 cepe medii
- 3 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 3 roşii
- salată verde
- untură
- făină
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se dau prin maşina de tocat mai întâi carnea, iar apoi pâinea înmuiată în lapte. Se adaugă usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat. Ceapa se dă pe răzătoarea mare, apoi se căleşte puţin într-o lingură de untură şi se amestecă cu carnea.
Se adaugă cele două ouă, sare şi piper după gust şi se amestecă bine întreaga compoziţie. Tocătura se lasă deoparte 20 de minute.
Pe o farfurie se amestecă făină şi pesmet(pesmetul să fie la jumătatea cantităţii de făină). Se încinge untura într-o tigaie sau într-un tuci.
Se modelează pârjoalele în forma dorită cu mâinile umezite. Carnea se trece prin pesmetul amestecat cu făină apoi se pune în untura încinsă.
Se întorc bine pe toate părţile timp de 6-7 minute, apoi se mai lasă 2 minute la foc mediu, acoperite cu un capac. Se servesc cu salată si roşii.
Pofta buna!