Sarmalute vegetariene cu cuscus

Printeaza

Sarmalute vegetariene cu cuscus din: usturoi, ulei de masline, rosii pasate, otet de vin rosu, apa calda, zahar, sare, piper, cuscus integral, menta, telemea, frunze de varza si menta.

Ingrediente:Sarmalute_vegetariene_cu_cuscus

  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml rosii pasate
  • 2 lingurite otet de vin rosu
  • 1 ceasca apa calda
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca cuscus integral
  • 2 linguri menta tocata
  • 200 g telemea
  • 8 frunze mari de varza
  • menta pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se toaca usturoiul si se caleste in ulei de masline circa 30 de secunde, apoi se adauga rosiile taiate bucati, otet, cuscus si o ceasca apa calduta, apoi o lingurita de zahar si sare. Se lasa sa fiarba circa 10 minute. Se adauga la cuscus menta tocata si branza rasa;  se sareaza si se pipereaza.

Se curata frunzele de varza de cotoare si se oparesc cu apa clocotita; se lasa sa se inmoaie. Apoi pe fiecare frunza se pun cate 2 linguri de amestec de cuscus si se ruleaza. Se asaza intr-o gorma de sufleu si se toarna suc de rosii; se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 180C. Se servesc ornate cu menta.

Sarmalute vegetariene cu cuscus

Sarmalute_vegetariene_cu_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.