Rețetă de Gulaș de Porc – Cum să prepari un delicios gulaș de porc

Printeaza

Rețetă de Gulaș de Porc – Cum să prepari un delicios gulaș de porc din: carne de porc, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, boia de ardei, cimbru, paprika, rosii, supa de pui, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 500g carne de porc tăiată cuburi
  • 2 cepe mari, tocate mărunt
  • 2 ardei grași (1 roșu și 1 verde), tăiați în fâșii
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri de ulei de gătit
  • 1 lingură de boia de ardei dulce
  • 1 lingură de boia de ardei iute (opțională, pentru iubitorii de mâncare picantă)
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de paprika
  • 400g roșii tocate din conservă
  • 250ml supă de pui sau legume
  • Sare și piper, după gust
  • O legătură de pătrunjel proaspăt, tocat, pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de gătit la foc mediu. Adăugați ceapa și ardeii și căliți-le până devin moi, cam 5 minute.

Adăugați carnea de porc și usturoiul în cratiță și rumeniți-le până când carnea devine aurie pe toate părțile.

Presărați boiaua de ardei dulce, boiaua de ardei iute (dacă doriți), cimbrul și paprika peste carne și amestecați bine.

Adăugați roșiile tocate și supa de pui sau legume. Lăsați compoziția să fiarbă, apoi reduceți focul la minim și lăsați gulașul să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 1 oră sau până când carnea devine fragedă.

Gustați și ajustați cu sare și piper, dacă este necesar.

Serviți gulașul de porc cald, presărat cu pătrunjel proaspăt tocat.

Rețetă de Gulaș de Porc – Cum să prepari un delicios gulaș de porc

Gulașul de porc este o rețetă tradițională originară din Europa Centrală și de Est, cu rădăcini în Ungaria. Această mâncare gustoasă și îmbietoare a câștigat popularitate în întreaga lume datorită aromei bogate și texturii fragede a cărnii de porc.

Gulașul este adesea servit cu cartofi fierți, orez sau pâine proaspătă pentru a absorbi sosul aromat.

Această rețetă ușor de preparat vă va înânta papilele gustative și vă va aduce o bucățică din tradiția culinară a Europei Centrale și de Est în confortul casei dvs.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cum se prepara Gulaș de fasole (video)

Cum se prepara Gulaș de fasole din: boia, ciolan afumat, ciolan proaspat, piper, pasta de gulas, slanina afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, fasole, vin rosu, vin alb, suc de rosii. Ingrediente: Boia ciolan afumat ciolan proaspăt piper pasta de gulaș 30 dkg slănină afumată 2 kg ceapă 2 kg morcovi 2 kg pătrunjel 5 kg fasole […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.