Risotto con funghi

Risotto funghi

Orezul a fost introdus în Italia de către invadatorii arabi. La începutul Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia, în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor soiurilor de orez. Arborio si carnaroli, două soiuri foarte fine cu […]

Galuste de orez

Galuste de orez

Aceste găluşte lipicioase de orez sunt o specialitate culinară chinezească; ele se servesc în mod tradiţional în timpul festivalului anual al Bărcii Dragonului (Duan Wu), organizat în onoarea marelui poet Qu Yuan. Conform legendei, atunci când au auzit că poetul s-a înecat, sătenii s-au repezit să arunce în râu găluşte de orez. Intr-o zi, fantoma […]

Caracatita

Caracatita

Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud, precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste animale […]

Tocanita de peste cu sofran

Tocanite catalane

Tradiţionala zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte, este o fiertură ce are în compoziţie peste şi fructe de mare, fierte împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale. Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi zeama. Sosul format de ingredientele de […]

Scampi cu pesmet

Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketuritor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă. Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat […]

Calamari crocanti cu salata

Calamari pane

Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeană şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii, ceapă, chorizo şi vin alb. Preparatul numit calamari constă în […]

Turte delicioase din legume

Pufuletii, bomba calorica pentru organism!

Asociația Pro Consumatori (APC) România a realizat un nou studiu care arată că un produs pe care, adulți și copii, îl consumăm cu mare plăcere, ne poate pune sănătatea în pericol! Experții APC au achiziționat 32 de tipuri din acest produs, iar descoperirile lor sunt alarmante: sunt sărate potroacă, 59% din ele conţin o cantitate […]

Carbohidratii sanatosi

Carbohidratii sanatosi (pe care ar trebui sa ii consumati zilnic)

Carbohidratii fac parte din categoria macronutrientilor de care organismul are nevoie pentru a functiona corespunzator. Daca proteinele si grasimile sunt necesare pentru productia de energie utilizata lent, carbohidratii satisfac necesitatile energetice imediate ale corpului. Prin urmare, excluderea totala a carbohidratilor din alimentatie poate avea consecinte importante asupra sanatatii pe termen lung. Invatati sa ii alegeti […]

Despre inghetata

Despre inghetata

Ingheţata este un desert delicios, ideal pentru zilele călduroase de vară. Puţini ştiu însă că a fost inventată în China, acum nai bine de 2 milenii. Reţeta a ajuns mai întâi în Italia, adusă ce Marco Polo. In anul 1533, inghetata a ajuns şi în Franţa. A fost vedetă la nunta dintre Catherina de Medici şi […]

Medicamente din flori de soc

Florile de soc sunt printre cele mai puternice plante de primăvară din flora noastră medicinală. Acum, în mai, le găsim în toate zonele ţării, încântându-ne cu dantela albă a inflorescenţelor şi cu aroma lor. În cele ce urmează, vă descriem modul lor de preparare, pentru a obţine medicamente 100% naturale, pe care să le utilizaţi […]

Aditivi

Dieta pentru diabetici

Dieta pentru diabetici este susţinută de cercetări amănunţite care au demonstrat că anumiţi nutrienţi din alimente sunt esenţiali în reglarea glicemiei şi pierderea kilogramelor. Iar eficienţa lor creşte atunci când sunt consumate împreună. Grăsimea în exces, în special cea de pe abdomen, determină inflamarea celulelor, făcându-le şi mai rezistente la insulină şi crescând nivelul glucozei […]

Aditivi

Dieta vegetariana Douglas Graham

Dieta vegetariană a doctorului american Douglas Graham presupune un meniu zilnic compus din 80% carbohidraţi, 10% proteine şi 10% grăsimi, fiind un regim puternic de dezintoxicare şi chiar un stil de viaţă pentru adepţii raw food (un tip de alimentaţie bazat numai pe ingrediente proaspete, fără a fi procesate sau preparate pe foc). Meniul zilnic […]

Despre Pinul rosu si Pinul negru

Despre Pinul rosu si Pinul negru

Puţine peisaje se pot compara ca frumuseţe cu cel al pădurii de pin, iarna. Priviţi un pâlc de pini în­tr-o dimineaţă de iarnă se­ni­nă. Verdele acelor, ză­pada aşternută pe ramuri şi albastrul profund al ce­rului dau un contrast de o fru­­museţe care vă va tăia res­pi­raţia. Pe drept cu­vânt, pinul este considerat unul din­tre cei […]

Semintele de telina

Despre dieta Pritikin

Dieta Pritikin este faimoasă în întreaga lume, iar istoria o recomandă ca fiind una uşor de urmat, cu efecte remarcabile. La clinicile Pritikin Longevity Centers se abonează anual zeci de mii de oameni dornici să îşi schimbe ritmul de viaţă şi felul haotic de a se hrăni. Pritikin militează pentru o modelare şi a stării […]

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

Ceaiuri de slabit

Băute reci sau călduţe, ceaiurile din plante sunt ieftine, eficiente şi îţi taie foamea. Spre deosebire de ceaiurile de slăbit din plante exotice şi străine, cele autohtone se găsesc uşor şi costă mai puţin, iar dacă le cumperi la vrac sau pui chiar tu plantele la uscat, ai şi garanţia că sunt naturale. Printre cele […]

retete

Iodul natural (secretele iodului)

Iodul natural (secretele iodului). Deşi organismul uman conţine doar un gram şi jumătate de iod, acest element coordonează zeci şi sute de procese fiziologice, fără de care nu am putea trăi, gândi şi simţi. Tocmai datorită importanţei sale extraordinare pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, vă propunem să aflaţi mai multe din secretele iodului. Iodul a […]

Cum sa slabesti

Reguli pentru detoxifierea organismului

După exagerările gastronomice la care ne supunem organismul în perioada iernii, mulţi ne propunem o cură de eliminare a toxinelor şi kilogramelor. Pentru realizarea acestui deziderat, trebuie să avem în vedere câteva reguli, precum şi faptul că nu există metode care să producă minuni peste noapte. Mediul în care trăim şi alimentele pe care le […]

Aditivi

Vitamine si minerale esentiale in dietele de slabit

Vitamine si minerale esentiale in dietele de slabit. Orice dietă pentru slăbit are ca principiu scăderea consumului caloric zilnic (în general sub 1500 kcal/zi), limitarea sau chiar interzicerea anumitor alimente şi, nu de puţine ori, regimul alimentar se limitează la un singur aliment (dieta cu supă de varză sau regimul hiperproteic, spre exemplu) pentru perioade […]

retete

Ceaiuri dietetice

Ceaiuri dietetice. Ceaiurile dietetice sunt băuturi pe bază de plante sau alte ingrediente naturale care sunt promovate pentru a susține pierderea în greutate sau pentru a ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase. Acestea sunt populare în rândul persoanelor care încearcă să slăbească sau să își îmbunătățească starea de sănătate. Cu toate acestea, este important să […]

retete

Portocalele

Portocalele. La doar câteva sute de kilometri de graniţele noastre, pe malurile Mediteranei, la vremea aceasta se coc porto­calele: un spectacol de miresme, gust şi culoare, care ajun­ge şi în casele noastre, e drept, prin intermediul magazi­nelor. Însă, dincolo de faptul că portocalele sunt pe cât de arătoase, pe atât de delicioase, ele mai au […]

Dieta

Dieta cu ulei de masline

Dieta cu ulei de masline. Persoanele în vârstă de peste 65 de ani care folosesc ulei de măsline în dieta zilnică prezintă mai puţine riscuri de a suferi atacuri cerebrale în comparaţie cu persoanele care nu consumă acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii francezi. Riscurile ar fi cu 41% mai mici; pe parcursul […]

Suc de orz verde

Dieta cu suc de orz verde

Se pare că orzul a fost cultivat înaintea altor cereale, fiind cea mai veche cereală despre care s-au găsit însemnări şi urme arheologice. S-a descoperit acţiunea de a întârzia îmbătrânirea celulară şi rolul puternic antioxidant, de eliminare a radicalilor liberi, al sucului de orz verde. Comparativ cu alte plante, orzul verde conţine: de peste 250 […]

Semintele de telina

Dieta cu fistic

Fisticul, care ne este recomandat în toate dietele, însă cu un apăsat “a se consuma cu moderaţie”, nu are până la urmă atât de multe calorii pe cât am fost avertizaţi. Sau mai bine spus are, dar organismul uman nu absoarbe decât o parte din conţinutul gras al fisticului, după cum scrie British Journal of […]

Coşuleţe din ouă

Ouale – proprietati antioxidante

Pe lângă faptul că sunt o excelentă sursă de proteine, lipide, vitamine şi minerale, ouăle au şi proprietăţi antioxidante, susţin specialiştii. Acest aliment ne poate proteja de bolile cardiovasculare şi de cancer. Aceste beneficii antioxidante sunt insa reduse de fierbere sau prăjire.   Ouale – proprietati antioxidante

Salata verde cu tartine crocante cu branza de capra

Alimente pentru o silueta de invidiat

Alimente pentru o silueta de invidiat. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Castravetele Poţi să te bazezi pe el în orice dietă, dat fiind că 95% din compoziţia sa este apă. Este un aliat bun şi în procesul activ de pierdere a […]

Totul despre uleiuri

Uleiul de struguri – aliatul arterelor

Asemenea uleiului de măsline, uleiul de struguri are multiple efecte terapeutice dacă e obţinut prin presare la rece. Uleiul de struguri este sănătos dacă e consumat constant. Seminţele de struguri din care se extrage uleiul conţin zinc, cupru, seleniu, vitamina E şi procianidinele, elemente care contribuie la întărirea imunităţii organismului. In bucatarie: Se recomandă consumul […]

Despre Uleiul de carola (rapita)

Beneficiile uleiului de palmier

Beneficiile uleiului de palmier. Uleiul de palmier, bogat în vitaminele A şi E, acţionează împotriva îmbătrânirii şi cancerului. Cel preparat tradiţional (nerafinat) îşi păstrează mai bine nutrientii naturali. Dar si cel rafinat este foarte hrănitor si sănătos. Are un conţinut de carotenoizi de 30 de ori mai mare decât morcovii. La cratiţă: are un punct de […]

Locuri de munca pe vase de croaziera

Locuri de munca pe vase de croaziera

Cea mai cunoscuta companie de recrutare Workexperience răspunde, prin vocea lui Sergiu Călăuz, la o serie de întrebări adresate de către Viorel Păun cu privire la profilul candidatului care aplică pentru un job pe un vas de croaziera.  Care este profilul standard al candidatului care dorește să plece pe vasele de croazieră? Marea majoritate a candidatilor care […]

Uleiul de soia

Uleiul de porumb, bun pentru slabit

Uleiul de porumb, bun pentru slabit Evident, ca la toate uleiurile, este sănătos cel extras prin presarea la rece a germenilor de porumb. Conţine vitamine din complexul B, vitaminele C, D, E, fosfatide, microelemente (fier, mangan, cupru, crom, aluminiu). Cantitatea de vitamina E conţinută e de circa două ori mai mare decât la uleiul de […]

Aditivi

Diete pentru detoxifiere

Diete pentru detoxifiere. Detoxifierea este un proces prin care organismul încearcă să elimine toxinele și substanțele nocive acumulate în corp. Cu toate acestea, este important să înțelegem că detoxifierea este un proces natural și continuu care are loc în organismul nostru datorită funcției organelor precum ficatul, rinichii, plămânii și pielea. Înainte de a începe orice program […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Retete usoare pentru detoxifiere

Retete usoare pentru detoxifiere. Detoxifierea este un proces prin care organismul încearcă să elimine toxinele și substanțele nocive acumulate în corp. Reducerea sau evitarea consumului de alcool, tutun, droguri și alimente procesate poate ajuta la reducerea expunerii organismului la toxine. Consumul moderat de alcool și evitarea fumatului sunt alegeri sănătoase pentru ficat și plămâni. Metode […]

retete

Supe si salate pentru detoxifiere

Supe si salate pentru detoxifiere Supă cu paste Supa de rosii cu dovlecei Salată în straturi Salata de ceapa si legume cu macrou marinat Salată de conopidă cu mustar Pofta buna!