Locuri de munca pe vase de croaziera

Printeaza

Cea mai cunoscuta companie de recrutare Workexperience răspunde, prin vocea lui Sergiu Călăuz, la o serie de întrebări adresate de către Viorel Păun cu privire la profilul candidatului care aplică pentru un job pe un vas de croaziera. 

Care este profilul standard al candidatului care dorește să plece pe vasele de croazieră?

Marea majoritate a candidatilor care aplica prin intermediul nostru indeplinesc conditiile promovate de recrutorii nostri: experienta in domeniul hospitality de minim 2 ani (preferabil in industria hoteliera de lux), cunostiinte avansate de limba engleza (in special pe pozitiile ce presupun contact cu pasagerii), atitudine pozitiva, flexibilitate, dorinta de a invata si promova in cariera, spirit de echipa, etc.

Limbajul corpului este important la un candidat?

Cu siguranta DA, fexistand chiar studii ce confirma ca 55% din comunicare se realizeaza pe cale nonverbala. Acordam o mare atentie acestei comunicari, in special pentru pozitiile care presupun contactul cu pasagerii.

Verificați backgroundul fiecărui candidat (în sensul că sunați sau cereți informații cu privire la activitatea profesională direct de la locațiile unde si-a desfasurat activitatatea)

Da, este unul din taskurile pe care le are fiecare recrutor. Incercam sa obtinem de la fostii angajatori mai mult decat o simpla discutie, exista un formular de referinta pe care recrutorii il completeaza in baza comunicarilor cu fostii angajatori.

Locuri de munca pe vase de croazieraStudiile superioare sunt un plus la un candidat sau va focusati strict pe studiile de specialitate si experienta arătată în CV?

Atat studiile superioare, cat si cele de specialitate (daca sunt relevante pentru pozitia recrutata) pot fi un plus atat timp cat competentele studiate sunt insusite si se regasesc in timpul interviului.

Prioritara este insa experienta, bagajul de cunostinte cu care un candidat se prezinta la interviu, abilitatile si competentele pe care le poate sustine in timpul interviului / probei practice dupa caz.

Exista o limita de vârstă sau experienta profesională este primordială?

Punem tot timpul accentul pe experienta profesionala, criteriul varsta este unul mai flexibil, atat timp cat candidatul poate dovedi competentele cautate de noi.

Exista candidați aferenti fiecărei companii? (fiecare companie difera si are standarde diferite, asta înseamnă că dacă un candidat nu se potrivește pentru ex UW.se poate adapta la o alta companie cu un level mai jos?)

Exista profile profesionale care se potrivesc mai bine culturii anumitor companii, situatie in care sugeram candidatilor anumiti clienti. Insa tinem cont si de dorinta / optiunea candidatilor.

Atat timp cat candidatii arata flexibilitate si consideram ca se pot adapta si altor companii, luam, impreuna cu ei, in considerare si alte optiuni.

În procente, cati dintre candidații selectați s-au dovedit neconformi cu CV-ul prezentat si au renunțat după prima săptămână de muncă?

Cazurile de CV-uri neconforme sunt foarte rare si neglijabile, nu tinem o asemenea evidenta. In schimb, rata de promovabilitate a interviurilor noastre cu www.uniworld.com a fost tot timpul de peste 60%-70%.

De asemenea, cei care renunta dupa prima saptamana sunt foarte putini si se datoreaza in special unor eventuale probleme personale decat profesionale.

Raspunsurile au fost oferite de Sergiu Calauz/Workexperience

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.