Tocanite catalane

Printeaza

Tradiţionala zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte, este o fiertură ce are în compoziţie peste şi fructe de mare, fierte împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale.

Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi zeama. Sosul format de ingredientele de mai sus este mult mai picant şi mai colorat decât cel întâlnit în versiunea franţuzească a tocăniţei, întrucât este asezonat şi cu boia de ardei şi şofran.

Ca agent de îngroşare la zarzuela se folosesc diverse sosuri, cum ar fi romesco (un condiment cu migdale, care are în compoziţie pesmet şi ardei roşii), acesta fiind de regulă făcut într-un mojar.

Ingredientele marine tipice sunt bibanul de mare, peştele-pescar, calamarul, scoicile, midiile, creveţii şi scampi, dar puteţi folosi tot ce vi se pare mai apetisant.

Pentru unele reţete este nevoie şi de nişte carne sărată, cum ar fi costiţa afumată sau chorizo, tăiat în cubuleţe. In alte reţete se pune chiar şi ciocolată!

Denumirea zarzuela desemna iniţial un fel de operă comică plină de culoare şi mişcare. Transferul denumirii asupra mâncării sugerează varietatea eclectică a ingredientelor folosite pentru prepararea ei.

 

Tocanite catalane

Tocanite catalane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.