Tocanita de naut si praz

Printeaza

Tocanita de naut si praz din: naut, praz, ceapa, telina, smantana, ulei, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita de naut si praz

  • 200 g năut
  • 3 foi de dafin
  • 1 legătură praz
  • 2 cepe tocate
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură boia
  • 500 ml fiertură de legume
  • 100 g smântână vegetală
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui năutul uscat la înmuiat în apă rece şi îl laşi aşa peste noapte. îl scurgi şi îl clăteşti bine. Il pui la fiert într-o oală cu apă, cât să îl acopere, împreună cu frunzele de dafin, 50-60 de minute.

Separat, sotezi prazul tocat şi ceapa, în puţin ulei încins, până se înmoaie uşor. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi jumătate din năutul bine scurs, boiaua şi fiertura de legume.

Amesteci 5-10 minute, apoi combini cu restul de năut şi mai laşi pe foc aproximativ 10 minute. Incorporezi smântână şi zeama de lămâie. Sărezi şi piperezi, după gust, dacă mai este nevoie.

Serveşti cu ardei iute tăiat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.