Caracatita

Printeaza

Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud, precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă.

In general, se consideră că aceste animale sunt înfricoşător de mari, dar unele specii abia ajung la lungimea de 30-60 cm.

Puii de caracatiţă au dimensiunile unor calamari mai mici, consistenţa cărnii lor fiind asemănătoare celei de calamar. Nu este nevoie să fie frăgeziţi înainte de a fi gătiţi, dar pot fi prăjiţi puţin pe grătar sau în puţin ulei.

In Spania caracatiţa se pune în empanadas, nişte plăcinte savuroase, dar se poate servi şi a la gallega (adică fiartă, urmând ca, după ce s-a răcit, să se consume rece, presărată cu boia de ardei şi stropită cu ulei de măsline).

Portughezilor le place să mănânce caracatiţă cu orez. In zonele de coastă din Italia, caracatiţa se pune în mâncărurile cu paste făinoase, fiartă într-un sos ragu bogat condimentat.

Puii de caracatiţă se pot, de asemenea, marina în sos de soia cu usturoi şi piper, după care se prăjesc sau se fierb, dând naştere unei supe de fructe de mare.

 

Caracatita

Caracatita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.