Uleiul de soia

Uleiul de porumb, bun pentru slabit

Uleiul de porumb, bun pentru slabit Evident, ca la toate uleiurile, este sănătos cel extras prin presarea la rece a germenilor de porumb. Conţine vitamine din complexul B, vitaminele C, D, E, fosfatide, microelemente (fier, mangan, cupru, crom, aluminiu). Cantitatea de vitamina E conţinută e de circa două ori mai mare decât la uleiul de […]

Aditivi

Diete pentru detoxifiere

Diete pentru detoxifiere. Detoxifierea este un proces prin care organismul încearcă să elimine toxinele și substanțele nocive acumulate în corp. Cu toate acestea, este important să înțelegem că detoxifierea este un proces natural și continuu care are loc în organismul nostru datorită funcției organelor precum ficatul, rinichii, plămânii și pielea. Înainte de a începe orice program […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Retete usoare pentru detoxifiere

Retete usoare pentru detoxifiere. Detoxifierea este un proces prin care organismul încearcă să elimine toxinele și substanțele nocive acumulate în corp. Reducerea sau evitarea consumului de alcool, tutun, droguri și alimente procesate poate ajuta la reducerea expunerii organismului la toxine. Consumul moderat de alcool și evitarea fumatului sunt alegeri sănătoase pentru ficat și plămâni. Metode […]

retete

Supe si salate pentru detoxifiere

Supe si salate pentru detoxifiere Supă cu paste Supa de rosii cu dovlecei Salată în straturi Salata de ceapa si legume cu macrou marinat Salată de conopidă cu mustar Pofta buna!

supe

Supe pentru detoxifierea organismului

Supe pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]

Salata simpla cu nuci

Salate pentru detoxifierea organismului

Salate pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]

retete

Condimente aromate

Scorţişoară Provenită din Sri Lanka, este prin excelenţă condimentul dulciurilor. Consumând o linguriţă de scorţişoară zilnic, vei slăbi mai uşor, deoarece ea reduce nivelul zahărului din sânge şi stimulează arderea carbohidraţilor. Ghimbir Cu un gust iute şi o uşoară aromă de lămâie, ghimbirul îşi poartă cu mândrie numele ce provine din sanscrită şi înseamnă coarne […]

retete

Condimente pentru silueta

Ardei iute Ardeiul iute conţine o substanţă numită capsaicină, renumită pentru capacitatea sa de a arde grăsimile. In plus, ea are proprietăţi termogene, adică stimulează sistemul nervos să producă o anumită căldură în corp, fapt ce sporeşte arderea caloriilor. Ardeiul iute are efect şi asupra poftei de mâncare, reducând apetitul. Anason Stimulează secreţia pancreatică, favorizând […]

Salata de masline cu busuioc

Uleiul de masline, prietenul ficatului

Uleiul de măsline scade nivelul LDL (colesterolul rău) şi creşte HDL (colesterolul bun) din sânge. Prin urmare, pereţii vaselor de sânge sunt protejaţi împotriva depunerilor de LDL, scăzând riscul de afecţiuni cardiovasculare. Consumul moderat, dar constant de ulei de măsline atenuează disfuncţiile generate de diabetul zaharat, previne cancerul la sân, reduce efectele depresiilor, ajută copiii […]

retete

Condimente gustoase

Frunzele (foile) de dafin sunt folosite în preparatele care includ carne, pentru a intensifica aroma acesteia. Pentru că frunzele verzi sunt mai amărui decât cele uscate, cel mai des folosite sunt frunzele uscate. Se adaugă în preparatele culinare, în timpul preparării şi sunt scoase din mâncare la servire. In bucătăria tradiţională mai sunt folosite şi […]

Mirodenii

Mirodenii

Preparatele culinare nu ar mai fi ceea ce sunt dacă nu ar exista mirodeniile. De la maeştrii în gastronomie, până la învăţăceii în tainele culinare, mirodeniile sunt cele care fac cu adevărat diferenţa între savuros şi gustos. Boia este al doilea condiment des folosit în bucătăria românească. Aceasta se prepară din ardei gras roşu, uscat […]

Rosiile - legume miraculoase

Rosiile – legume miraculoase

O porţie de roşii conţine 28 mg de vitamina C, adică jumătate din doza zilnică recomandată. Poţi consuma roşiile sub diferite forme, de la cea proaspătă până la variantele conservate, însă roşiile proaspete sunt cele mai bogate în nutrienţi esenţiali pentru sănătatea umană. De multe ori, legumele la conservă, cumpărate de-a gata, conţin şi alte […]

Busuiocul - planta miraculoasa

Busuiocul – planta miraculoasa

Cunoscut şi folosit de milenii, busuiocul nu este numai o plantă aromatică, ci şi o sursă de vitamine şi minerale esenţiale organismului. Se consuma, de preferinţă, proaspăt. Uscat, deja îşi pierde din savoare. Frunzele sale trebuie să fie verzi, netede şi fără pete. Se poate conserva câteva zile în cutia de legume din frigider, adăpostit […]

Mituri despre diete

Plante medicinale

Rostopasca Unii dintre alcaloizii pe care-i conţine planta au acţiune sedativă şi narcotică asupra centrilor nervoşi superiori, de tipul papaverinei. Extractele apoase sau hidroalco-olice au efect coleretic-colagog, fiind recomandate în afecţiunile hepatice cronice şi în ciroză. Uz intern: Sub formă de infuzie, obţinută din două linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se bea […]

Musaca cu legume si mozzarella

Legume miraculoase

Scapă rapid de balonări şi indigestii cu ajutorul a trei legume văratice: castravetele, dovlecelul şi fasolea verde îţi fac o siluetă de invidiat. Castravetele Poţi să te bazezi pe el în orice dietă, dat fiind că 95% din compoziţia sa este apă. Este un aliat bun şi în procesul activ de pierdere a kilogramelor. Este […]

Plante medicinale: coada calului

Contraindicatii in cazul unor plante

Mătasea de porumb Tratamentul intern cu mătase de porumb este contraindicat persoanelor cu infecţii renale acute, precum şi în litiazele cu săruri de calciu. Nu se cunosc interacţiuni medicamentoase. Menta Nu se recomandă bolnavilor de hipotensiune, cu aciditate scăzută a sucului gastric, hernie. Folosirea îndelungată a mentei duce la incontinenţă urinară. Uneori, poate afecta potenţa […]

Mancare cu carne de caprioara

Carnea de caprioara

Căprioara se ţine câteva zile în blană pentru feziandare, după care se jupoaie şi se marinează. Carnea de la orice vânat jupuit trebuie pusă la marinat, altfel se înnegreşte şi se usucă pe deasupra. Din carnea de căprioară se pot prepara diferite feluri de mâncare. Modul de preparare este acelaşi cu cel al preparatelor din […]

Muschi de urs la cuptor

Carnea de mistret

Este bine de ştiut că mistreţul din pădurile de la şes este mai gras (poate atinge 300 kg) decât cel din pădurile de munte, care este mult mai slab. Mistreţul se prepară la fel ca şi carnea de porc. Carnea se ţine câteva zile în baiţ. Se poate consuma fript, cu mămăliguţă şi cartofi fierţi […]

retete

Carnea de urs

Carnea de urs se prepară la fel ca şi cea de vită. După ce a fost împuşcat, ursul se ţine în blană (fără intestine) timp de 8-10 zile pentru fezandat, apoi se jupoaie. Carnea se tranşează în bucăţi potrivite şi se ţine la marinat într-un baiţ pregătit pentru carnea de vânat. Carnea de urs se […]

retete

Taierea, parlirea si oparirea porcului

Taierea, parlirea si oparirea porcului la romani Conform tradiţiei la români, tăierea porcului în gospodărie se face în luna decembrie, de ziua Ignatului (20 decembrie), zi care precede Sărbătoarea Crăciunului şi pe cele prilejuite de Anul Nou. In această perioadă, de cele mai multe ori, timpul este rece şi uneori chiar geros, cu zăpadă, iama […]

Slănină cu sparanghel şi şofran

Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare

Pulpa din spate, căreia i se scoate osul primcipal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şiunca propriu-zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se secot toate oasele împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se curăţă […]

retete

Curatirea intestinelor de porc si topirea grasimii

Curatirea intestinelor de porc Imediat ce maţele au fost scoase şi puse în apă, se începe curăţirea lor. Se separă cele subţiri de cele groase, cu grijă să nu se rupă sau să se verse conţinutul lor, ceea ce ar influenţa în rău gustul preparatelor. Se golesc apoi ambele maţe de conţinutul lor. După ce […]

Carnati cu boia si usturoi

Cum se transeaza si eviscereaza porcul

Cum se eviscereaza porcul După opărire ori pârlire (sau a ambele), porcul se pune pe spate pe o masă, se taie pe burtă cu mare atenţie, apoi i se scot măruntaiele. Intâi, cu mare grijă, vezica urinară (băşica) şi vezica biliară, după care urmează intestinele şi stomacul, cu atenţie, să nu se rupă sau să […]

Rulouri de porc cu ardei iute si raita

Cum se parleste si opareste porcul

După ce s-a scurs tot sângele, porcul trebuie opărit sau pârlit, în funcţie de dorinţă şi posibilităţi. Se pot efectua şi ambele operaţiuni, caz în care pielea va deveni mai fragedă şi cu un miros plăcut. citeste si: Cum se afuma carnea de porc Pentru pârlire, porcul se aşază pe un loc uscat, presărat cu […]

retete

Cum se taie porcul

Persoana care taie porcul trebuie să fie un măcelar de profesie sau cineva cu experienţă în domeniu, dată fiind complexitatea acestei operaţiuni. citeste si: Taierea, parlirea si oparirea porcului Este recomandat ca acela care taie porcul să se apuce dimineaţa devreme, astfel ca, până la sfârşitul zilei, tăierea, pârlirea sau opărirea, tranşarea, prepararea etc. să fie […]

Totul despre urda

Totul despre urda. Urda este un tip de brânză albă, granulată, obţinută din resturile rămase din prepararea altor tipuri de alimente de acest fel. 100 de grame de urdă conţin 8 grame de grăsimi, fiind un aliment recomandat într-o alimentaţie sănătoasă, la fel ca şi brânza de vaci.   Urda se consumă ca atare sau […]

Carbohidratii sanatosi

Flora Intestinala

Nu există în prezent un organ mai intens studiat decât intestinul. În interiorul lui trăiesc miliarde de bacterii. Oamenii de ştiinţă abia încep să le descopere puterea. Aceste microorganisme îşi pun amprenta pe întreaga noastră identitate, fie că e vorba de greutatea corporală, de rezervele de energie, de emoţii sau gânduri. Intestinul şi sentimentele Supărarea […]

retete

Sfaturi despre pregatirea carnatilor de porc

  Cârnaţii sunt preparate culinare de cursă lungă. Se pot face şi se pot consuma tot timpul anului. Cârnaţii de vară sunt, de regulă, afumaţi sau uscaţi, pentru a rezista la temperaturi mai mari decât cele de iarnă. – După modul de preparare cârnaţii pot fi: opăriţi sau fierţi. – După felul umpluturii sunt: din […]

Turte delicioase din legume

Despre Legume, zarzavaturi si fructe

Despre Legume, zarzavaturi si fructe Aceste alimente constituie principala sursa de substante minerale si vitamine din alimentatie; incercati sa mincati toate legumele de sezon; multe legume se gasesc indiferent de anotimp; adaugati fasole si linte, care sint surse excelente de fier si alte substante minerale; Fructele contin si ele multe vitamine si substante minerale; consumati […]

Gem de pere cu zeama de lamaie

Gemuri bio

Gem bio – există aşa ceva? Pare aproape hilar că până şi un produs foarte dulce din fructe poate fi preparat ca produs bio. Insă ce contează în acest domeniu nu este valoarea nutritivă a produsului finit, ci doar ingredientele care au fost folosite. Astfel, pentru ca un produs să poată fi catalogat ca bio, […]

Crema de caramel

Conservarea gemurilor

De multe ori se recomandă, de asemenea, ca înainte să fierbeţi fructele, cât sunt încă întregi sau tăiate în bucăţi mari, să le amestecaţi cu zahărul şi să le lăsaţi câteva ore la rece. Scopul acestui pas este absorbirea uniformă a zahărului în fruct, pentru ca să nu găsiţi mai târziu în dulceaţă bucăţi acre, […]

Reteta gem de caise pentru diabetici

Aroma gemurilor

Pentru o aroma delicata a gemurilor se pot adauga alcool sau condimente. Condimentele se pot adăuga chiar de la începutul fierberii. Cele solide (de exemplu, beţişoarele de scorţişoară) se scot din gem la sfârşitul fierberii. Aromele lichide se evaporă – dacă se adaugă prea devreme, vor dispărea de tot până la sfârşitul fierberii. Tăria se […]