Carnea de mistret

Printeaza

Este bine de ştiut că mistreţul din pădurile de la şes este mai gras (poate atinge 300 kg) decât cel din pădurile de munte, care este mult mai slab.

Mistreţul se prepară la fel ca şi carnea de porc. Carnea se ţine câteva zile în baiţ. Se poate consuma fript, cu mămăliguţă şi cartofi fierţi în coajă şi apoi rumeniţi în cuptor într-un sos cu mirodeniile dorite şi puţin ulei.

Când se prepară friptura de mistreţ se stropeşte cu vin din abundenţă.

De asemenea, se pot face diverse preparate, la fel ca şi acelea din porc domestic (câmaţi, pastramă, etc.).

 

Carnea de mistret

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.